Leyla ile Mecnun 2.Sezon EXXEN (10. Bölüm Analizi) (Dizi Eleştirisi)



En sonunda eski bölümlerin dozunda iyi bir bölüm izleyebildik. Mecnunun o yarım akıllılığı, Erdal bakkalın eski halleri gibi dozun da olması, Komedi ve duygusallığın iyi bağlanıp eski bölümlere gönderme yapılması çok güzeldi. Çok güzel dersler alınabilecek ve göndermeleriyle başarılı bir bölümdü. Arkadaşlık bağının gücünü bize İsmail abi izleyenlere gösterdi. Bakalım yeni sezon nasıl olacak? Bildiğiniz gibi bu 10.bölüm EXXEN 2. Sezonun final bölümüydü. Tabi bunlar dijital platformda olmanın eksileri, normal de açık kanallarda olsa tek sezonda eskisi gibi en az 30 40 bölüm izlerdik tek sezonda. Ama yinede dizinin eskisi gibi olması çok zor bunun nedeni ise Erdal Bakkal ve İskender’in küs olup aynı sahnede olmamaları.

NOT:  Yazımın bundan sonraki kısmı SPOİLER içerir!!! Diziyi izlemeyenler yazının devamından uzak durmalarını öneririm!!!

Mecnunun elmayı yediği içine kurt düştüğü sahne güzeldi. Kurdu seslendiren Mustafa Topaloğlu eğlenceli olmuş, paralel evrende Beşiktaş’ın yine maç kazanamaması komikti. En sonunda ama evlisin muhabbetinden çıkıldı sonunda kurtulduk baya baymış ve kötü duruyordu dizide. Eski Leylalara göre şimdiki Leyla çok yapmacık ve biraz kaba duruyor. Oyunculuğu da biraz donuk duruyor. Sedef bile daha kibar bir Leyla idi. Mecnun yine yarım akıllı halleri ile bir şeylerin peşinden gidip ortalığı birbirine kattı. Yavuzun zor seçimi duygulandırdı bizi. Yeni sezonda Eylül’ün mezarına gittiğini görebiliriz. Aksakallı dede yine şamar oğlanı gibiydi. Mecnunun telefona girip kafayı yediği sahne baya başarılıydı.

 Erdal bakkal dizide bağımsızlığını ilan etmiş öyle tek takılıyor bu da eksileri dizinin. Finalde Erdal Bakkal kalp krizi geçiriyor bu ters köşeleri final sahnelerinde senarist sürekli yapıyor eski sezonları hatırlayacak olursanız. Eğer dizide gerçekten ölüp çıkartılırsa bu sanırım İskender ile aralarının açık olup aynı sahnede oynamamalarından olabilir. Ama bu düşük bir ihtimal çünkü sırf Erdal Bakkal için bile diziyi izleyenler var. Finalde çok duygusal veda ettiler. Yavuz’un Baharı terk etmesi, İsmail Abinin gemiye el sallamaları, Erdal Bakkalın üzerine toprak atılması ve Mecnun’un ilk Leyla’yı son kez gördüğü ve terlikleri ile geldim sana anını şimdiki Leyla’ya anlatıp içindeki kurtları dökmesiyle dizi duygusallıkta zirve yapıp sezonun finalini yaptı.

Genel olarak baktığımızda Bu sezona 2-3 bölüm haricinde beklentilerin ve eski bölümlerin çok altındaydı. Final bölümünde baya toparlamışlar, yeni sezon nasıl olacak izleyip göreceğiz.

Yorumlar