Kırmızı | Turning Red 2022 (Günün Tavsiye Filmi) (Film Eleştirisi)



Reel animasyonun usta yapımcılarından Disney ve Pixar ortaklığında 11 Mart 2022 de Vizyona giren fantastik macera Kırmızı (Turning Red 2022) karşımıza nasıl çıkacaktı? 13 yaşındaki Meilin bir gün aşırı duyguları karşısında tepki vermeye kalkınca kırmızı pandaya dönüşür. Hem aile baskısı hem de kırmızı pandaya dönüşmenin zorluklarında neler yapabilecektir.

NOT:  Yazımda SPOİLER YOKTUR!!! Gönül rahatlığı ile okuyabilirsiniz

Meilin annesi tarafından çok korumacı aynı zamanda baskıcı bir hayatı vardır. Annesinin yönlendirmesi ve istekleri sonucunda hayatını ona göre şekillendirmektedir. Bir gün işler tersine döner. Duygularına hakim olamadığında kırmızı bir pandaya dönüşür. Tabi bu pandaya dönüşmesinin arkasındaki sırrı öğrendikçe iyice şoke olur. Baskıcı annesi ise neden bu kadar korumacı davrandığının derinliklerine inildikçe işler iyice duygusallaşıyor. Meilin’in iki arada bir derede kalması arkadaşları, hayalleri, istekleri, ergenlik sorunları, baskıcı annesi sorunlarını çözüp yüzleşmesi hiçte kolay değildir. Hayallerini kurduğu 4 Tower konserine gitmek için neleri yapacak ya da nelerden faydalanacaktır? Filmin arkadaşlık vurgusu, aile derinliği ve önemi ve fantastik bir temele dayanması başarılıydı. Başkalarının ne istediği değil esas olan senin ne istediğin ya da ne olmaya karar verdiğindir. Ne olacağına kendin karar vermelisin. Bu ince karar anları çok güzel anlatılmış. Komedisi çok olmasa da eğlenceli bir filmdi. Filmin görselliği ve öykünün akıcılıyı muazzamdı. Filmin müzikleri ise şahaneydi 2000 yılının başındaki müzik gruplarından ve şarkılarından ilham alınmış. Akılda kalan sözler ve eğlenceli ritimler. Filmin şarkılarında en son James Bond filmi olan Ölmek için Zaman Yok (No Time to Die 2022) şarkısının sahibi Billie Eilish ve Finneas O'Connell imzası yer alıyor. Özellikle Nobody Like U, 1 True Love, U Know What’s Up şarkıları çok başarılı, eğlenceli ve akılda kalıcıydı.

Fantastik macerayı çok güzel bir şekilde hikayeye yayan, içiminizi ısıtan, zaman zaman duygulandıran, eğlendiren, şarkıları ile coşturan, arkadaşlık ve aile bağlarının en derinliklerin inen ama en önemlisi ne olmak istediğine ve ne yapmak istediğine insanın kendi seçimlerinin, kendi istekleri doğrultusunda yapmasını anlatan başarılı bir aile filmi.

Yorumlar