Hırsızlar Ordusu | Army of Thieves 2021 (Günün Tavsiye Filmi) (Film Eleştirisi)



Zack Snyder’ın farklı bakış açısı getirdiği Zombi salgınının dünyaya değil de sadece bir bölgede kontrol edildiği Ölüler Ordusu (Army of the Dead 2021) filminin ilk başlarını anlatan Hırsızlar Ordusu (Army of Thievess 2021) filminin başarılı olduğunu söylemek mümkün. Ludwig Dieter (Matthias Schweighöfer)  hayatında kimse olmayan tek sevdası kasalar olan bir banka memurudur. Youtube’ye en güvenli kasaların geçmişini ve özelliklerini anlatan videolar çekerek hayatına devam eder. Her gün aynı şeyleri yaşadığı sırada gizemli bir kadın gelir ve kendisini Amerikada başlamış olan Zombi salgınınıda fırsat bilerek Dieter’in hayalindeki kasaları açması için soygun teklif eder. Dünyada zombi salgını başlamışken ya kasalara kavuşma hayallerine kavuşma fırsatını bulacak ya da rutin hayatına geri dönecek?

NOT:  Yazımda SPOİLER YOKTUR!!! Gönül rahatlığı ile okuyabilirsiniz

Film öncelikle zombi salgınına farklı bir bakış açısıyla yaklaşması güzel olmuş. Eğlenceli, komedisi güzel, aksiyonu hiçte fena değildi. Filmde zombi salgını başlamasına rağmen zombiler yoktu ve bir zombi filmi değil. Matthias Schweighöfer hem başrol hem de filmin yönetmenliğini üstlenmiş çok başarılıydı. Ve karakterin derinlemesine güzel inilmiş. Nathalie Emmanuel,Ruby O. Fee, Stuart Martin, Guz Khan, Jonathan Cohen,Noémie Nakai gibi isimler filmde yer alıyor. Hayalini kurduğu yüzük serisi kasaların açılması hiçte kolay olmayacaktır çünkü peşlerinde takıntılı bir polis vardır. Kıskançlığın nasıl insanın gözünü karartığını görüyoruz. Ve bazen başkaları için insanın fedakarlık  yapması gerekebilir. Filmin sahnelerini sıkıcı olmaması için değiştirmeye çalışmışlar. Evet tahmin edilebilir sahneleri vardı ama bunlar filmin başarısı altında gölgede kalıyor.  Gayet başarılı keyif alınabilecek güzel bir film olmuş.

Filmin özellikle sonu çok dokunaklıydı. Ayrıca After credist sahnesinde Scott Ward (Dave Bautista) ve Ana de la Reguera (Maria Cruz)  görmek çok hoştu. Film çok güzel Ölüler Ordusu (Army of the Dead 2021) filmine bağlandı. Bu film izledikten sonra Ölüler Ordusu (Army of the Dead 2021) filmini izlemeyi unutmayın. Bu arada Ölüler ordusu filminin 2022 yılı içerinde Nevada’daki olayların daha detaylı anlatılacağı dizisinin geleceğinin de müjdesini verelim.



 

Yorumlar