Hassas Maço | Cry Macho 2021 (Film Eleştirisi)



Eski rodeo binicisi Mike Milo (Clint Eastwood), eski patronu Howard Polk tarafından Polk'un  oğlunu Meksika'dan eve geri getirmek  için gönülsüz olarak bu işi kabul eder. Tuhaf bir şeylerin olduğunu hisseden Mike, bakalım şüphelerinde haklı mı çıkacak? 

NOT:  Yazımda SPOİLER YOKTUR!!! Gönül rahatlığı ile okuyabilirsiniz!

Filmin en ilginç Anekdotu  neredeyse 50 yıllık bir proje olması N. Richard Nash, filmin senaryosunu 1970'lerde yazdı, fakat 20th Century Fox tarafından üzücü bir şekilde iki kez reddedildi. Senaryoyu, 11 Haziran 1975'te yayınlanan bir romana dönüştürdü. Çok sevilen roman Nash'ı yeniden film olması için harekete geçirdi bu sefer ömrü yetmedi. Ölümünden  yıllar sonra ise Clint Eastwood filme el attı hem yönetmenliğini hem de başrolünü üstlendi.

Filmin bir aksiyon filmi olmadığını hatırlatalım. Film basit, şefkatli, ağır ilerlemesine rağmen insanın derinliklerine inen bir film. Mükemmel bir film değil ama eğlenceli, tatlı ve  tatmin edici bir film olduğunu söylemek mümkün. Clint Eastwood 91 yaşında olmasına rağmen hala harika oyunculuk performansı sergiliyor. Hassas ve temiz bir film olmuş. İnsanların aralarındaki bağı anlatan ilgi çekici yanları var. Filmin müzikleri çok başarılıydı hoşunuza  gideceğime eminim. Ağır ilerleyen yapısı durgun filmleri sevmeyenleri sıkabilir.

Sonuç olarak beklentileri üst seviyede tutmayıp sakin bir film istiyorsanız doğru adrestesiniz. Anlaşılır ve basit bir öykü olan uzun bir yol filmi.

Yorumlar