Derin Korku | Sea Fever 2019 (Film Eleştirisi)



Tek başına çalışmayı seven deniz biyolojisi öğrencisi Siobhán (Hermione Corfield),  çok iyi dost olan bir mürettebatla, araştırması için deniz üzerinde bir hafta geçirecektir. Günler ilerliyorken Atlantik'in derinliklerinde bilinmeyen bir yaşam formu kısa sürede tekneyi tuzağa düşürür. Su kaynaklarında büyüyen bir parazite karşı ölüm kalım mücadelesi başlamıştır.

NOT:  Yazımda SPOİLER YOKTUR!!! Gönül rahatlığı ile okuyabilirsiniz

Filmin konusu itibariyle aslında güzel bir hikayesi var. Nispeten Hayat (The Life 2017) filmi tarzında bir hikayeye benzediğini söyleyebiliriz. Filmin başı çok sıkıcıydı çok durağan başladı. Diyaloglar ve ilerleyişi kötüydü.  Ortalarında tempo yükselmiş gibi olsa da finali ile hüsran yaşattı. Filmin düşük bütçeli olduğu belliydi. Gerilim dozu zaman zaman güzel verildi. Daha çok deniz sahneleri gösterilebilirdi. En zor zamanlarda bile insanın başkalarını değil de kendisini düşündüğünün gerçeği gözler önüne serildiğini söyleyebiliriz . Film bazen merak uyandırsa da o duygularımızın karşılığını alamadık. Konusu çok daha iyi işlenebilirdi.

Connie Nielsen dışında pek yıldız bir isim yoktu. Filmin başrolü Hermione Corfield daha iyi performans sergileyebilirdi. Bazen de bazı insanların fedakarlık yapabileceği de gösterildi. Sonuç olarak bazı yerlerinde bir şeyler vaat edip iyi şeyler olacakmış gibi dursa da vasat bir filmden öteye gidemediğini gördük. 


Yorumlar