Derin Ev | The Deep House 2021 (Günün Tavsiye Filmi) (Film Eleştirisi)



Terk edilmiş esrarengiz yapıların çekimlerini yapıp bu videoları sosyal medyada paylaşan 2 çift bir gün haritada yer almayan Fransa’daki golün altındaki gizemli eve gitmeye karar verirler. Gölün altına dalış yapıp gizemli eve gitmeye karar verdiklerinde keşif sırasında korkunç bir durumla karşı karşıya kalırlar ve planlarında değişiklik olur. İşler hiçte umulduğu gibi gitmez. Video çekimi için gittikleri göl altında korkunç gerçeklerle yüzleşmek zorundadırlar.

NOT:  Yazımda SPOİLER YOKTUR!!! Gönül rahatlığı ile okuyabilirsiniz

Filme farkı bir atmosferde farklı bir yaklaşım yapmaya çalışmışlar. Olaylar ters köşe yapmaya çok elverişli ilerliyor. Klasik bir su altı hikayesi gibi ilerlerken hikaye akışının başka yere evrilmesi başarılı olmuş. Gizem ve gerilim çok başarılı harmanlanmış. Kapana kısılma hissini izlerken resmen yaşatıyor izleyiciye. Tahmin edilmeye çalışılsa da tahmin edilebilirliği zor, atmosferi ve görselliği çok başarılıydı.  Evin sır perdesini aralamak tıpkı bir Puzzle parçasını birleştirmek gibiydi.  Filmin finali ise oldukça başarılı ve gerçekçi olmuş.

Gerilim ve gizem sevenlerin beğeneceği türden güzel bir film olmuş. Film bittikten yazılar geçtikten sonraki After Credits sahnesini kaçırmayın.

Yorumlar