Cadılar Bayramı Öldürür | Halloween Kills 2021 (Film Eleştirisi)



İlk film Halloween (1978) çıktığın da döneme adını altın harflerle yazdırmış bir korku fenomeniydi. Yönetmen David Gordon Green 2018 de bir üçlemeye başladı. Cadılar Bayramı (Halloween 2018), Cadılar Bayramı Öldürür (Halloween Kills 2021) ve Halloween Ends(2022). Geçmişteki karakterleri yıllar sonraki hikayenin merkezine alıp üçleme ile seriyi sonlandırma düşüncesi çok başarılıydı. 2018 deki filmde Haluk Bilginer’i görmek çok güzeldi. Laurie Strode (Jamie Lee Curtis) yıllar geçmesine rağmen hala tehlikenin farkındadır ve insanlar ona deli gözü ile bakmaktadır. 2018 deki film gayet başarılıydı. Pekiyi Cadılar Bayramı Öldürür (Halloween Kills 2021) filmi nasıl olmuştu? Michael Myers’dan tam kurtulduklarını sanıyorken neler olacak?

NOT:  Yazımda SPOİLER YOKTUR!!! Gönül rahatlığı ile okuyabilirsiniz

Yapım Geçmiş filmin Flasbackleri ve günümüzde yaşanılan olayları anlatarak yüksek tempolu bir giriş yapıyor. Hiç seriyi ve filmleri izlememiş birileri bile kısa sürede karakter ve olayları çözebilir öyle başarılı bir giriş yapmışlar. İlk filmdeki karakterlerin büyümüş hallerini görmek ve yaşadıkları Travmayı anlatmaları başarılı olmuş. Filmin 2018 deki filmde gördüğümüz o gece devam etmesi çok güzeldi. Filmin gerilim dozu yüksekti. Çok başarılı bir giriş ve gelişme gösterdiler. Elbette keklik gibi insanların Michael Myers’a avlanması dışında. Mantıksız saldırıp avlanmaya çalıştıkları birkaç yeri görmezden gelmeliyiz. Özellikle hastane sahnesi o kaos ortamı, insanların burnundan soluması olaylar silsilesi ve dehşet gecesi başarılı yansıtılmış. Çok sağlam bir film çıkacakken ortalığa final kısmında ise bir çuval incir berbat olmuş diyebiliriz. Bunun nedeni yönetmenin üçleme yapacak olmasından dolayı olayları bir sonraki filme taşıyacak olması. Aslında çok güzel bir elveda filmi olabilirdi ama bunu mahvetmişler. Final kısmı ise saçmalıklarla doluydu. Yani izlerken  finaldeki sahneyi görünce kahrolmamak elde değil. . Laurie Strode (Jamie Lee Curtis) bu filmde geri planda tutulmuş ki son filmde ipleri eline alsın diye. Müzikleri ise her zaman olduğu gibi şahaneydi.

Bundan önceki filmin çok çok gerisinde kalmış. Hele ki bu kadar sağlam bir giriş gelişme yaşanılıyorken filmde. Sonuç olarak hayal kırıklıklarına rağmen serinin hayranları ve beklentileri yüksek tutmayanlar için izlenebilecek bir film olmuş.

 

Yorumlar