Buz Yolu | The Ice Road 2021 (Film Eleştirisi)



Liam Neeson klasiği Aksiyon… Kanada’nın çok kuzeyindeki elmas madeninin çökmesinden sonra hayatta kalmaya çalışıp zamanla yarışan madencileri kurtarmak için yol sürücüleri, kurtarma teçhizatlarını zamanında yetiştirmek için zorlu, donmuş yol, donmuş deniz ve bilmedikleri bir sürü tehlikelerle olan istikamete karşı göreve başlarlar.

NOT:  Yazımda SPOİLER YOKTUR!!! Gönül rahatlığı ile okuyabilirsiniz

Filmin oyuncu kadrosunda Liam Neeson, Marcus Thomas, Laurence Fishburne, Amber Midthunder, Martin Sensmeier gibi isimler yer alıyor.  Liam Neeson’un kendi çizgisinde güzel aksiyon filmleri vardır. Film ilk yarım saat tahmin ettiğimiz çizgide giderken yarım saatten sonra farklı bir yöne evriliyor. Buzlu yol, tırlar, can pazarı güzel Konsept işlenmiş. Kar fırtınası başarılıydı. Görselliği ve mekanları güzeldi. Yine bu filmde görüyoruz ki zenginlerin kendi çıkarları için yine insanları umursamadığı ve bir peçete gibi her an harcayabileceklerini daha iyi anlıyoruz. Madencilerin yaşadıkları daha derinlemesine inilebilirdi. Liam Neeson’un performansı ve kardeşi ile olan ilişkisi çok başarılıydı. Laurence Fishburne daha kilit bir rol verilebilirdi. Diğer oyuncuların performans olarak  arka planda kaldığını söyleyebiliriz.  Bazı mantık hataları ve tahmin edilebilirliği yok değildi. 90’lar aksiyon filmi tadındaydı.

Sonuç olarak aksiyon ve gerilimi fena olmayan, mantık hataları ve tahmin edilebilirliğine rağmen Liam Neeson reis için izlenebilir çerezlik bir film olmuş.

Yorumlar