Açlık Oyunları | The Hunger Games 2012 (Günün Tavsiye Filmi) (Film Eleştirisi)

 



Zenginlerin yaşadığı Capitol’ün fakir insanları mıntıkalara ayırdığı ve her sene 12 mıntıkadan rastgele seçilen 2 gencin ölümüne dövüşmeleri üzere seçildiği bir yarışma olan Açlık Oyunları (The Hunger Games) yarışması Televizyonda yayınlanan, sadece bir kişinin yaşayacağı can pazarıdır.  Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) kız kardeşinin yerine yarışmaya katılmak için kendini ortaya atar ve gönüllü olur. Bu fedakarlığın sonu ne olacaktır? Can pazarından kurtulabilecek midir?  Yoksa akbabalara yemi olacaktır?

NOT:  Yazımda SPOİLER YOKTUR!!! Gönül rahatlığı ile okuyabilirsiniz

Kitap uyarlama furyasına katılan Açlık Oyunları filminin kadrosunda Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth, Stanley Tucci, Wes Bentley,Willow Shields, Elizabeth Banks, Woody Harrelson, Toby Jones gibi başarılı isimler yer alıyor. Filmin özellikle zenginlerin nasıl fakirleri kontrol ettiğinin gerçekleri yansıtılıyor. Aslında bir grup azınlık rahat ve refaha erebilmek için bir sürü insan acı çekiyor. Her şey eşit ve adil olsa dünya çok yaşanabilir bir yer olurdu. Zenginler şanslı doğduğu için dünyanın ve insanların sahibi sanıyorlar kendilerini.  Bir taraf bolluk ve israf içinde yüzerken bir taraf ise yokluğun ve açlığın pençesinde. Özellikle filmin Açlık Oyunları sırasında nelerin nasıl olduğu, neden olduğu olaylar izleyiciye çok güzel aktarılmış. Post apokaliptik, Fütürist zamanda yaşanan gelecekte, dinlerin olmaması ise dikkat çekiciydi. İnsanların çektiği zorluk, açlık, çaresizlik ve zenginlerin zalimliği güzel anlatılmış. Medya’nın ve Televizyonların insanları nasıl yönlendirdiği, Psikolojik Manipülasyon uyguladığını görüyoruz. Zaman zaman yaşanan duygusallıklar sizleri etkileyecek ve sarsacak cinsten.

Her an aksiyon beklemek yerine filmin anlatmak istediği esas konuyu anlayabilirseniz çok başarılı bir öykü olduğunu görebilirsiniz.

Yorumlar