Açlık Oyunları 4 Alaycı Kuş Bölüm 2 | The Hunger Games: Mockingjay - Part 2 2015 (Film Eleştirisi)

 



Capitol mıntıkalara şiddetli saldırıp birçok bölgeyi yerle bir etmiştir. Panem halkının özgürlüğü için Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) ve güvendiği arkadaşları Panem’in kaderini belirleyecek meydan okumalarına yani son ölüm kalım savaşına hazırlanırlar.

NOT:  Yazımda SPOİLER YOKTUR!!! Gönül rahatlığı ile okuyabilirsiniz

İlk 2 filmin güzelliğini 3. Filmi 2 bölüme bölüp para hırsı yüzünden mahvetmelerinden dolayı 4.filmin başı da oldukça durağan başlıyor. Filmin son kısmına girdiğimizde bir kıpırdama oluyor ve şok edici iki sahne izliyoruz. Bu tempo yükseltmeleri 3. Filmin vasatlığını unutturup 4. Filmi bize sevdiriyor. Filmin bazı soru işaretleri vardı onları cevapsız bıraktılar bazı mantık hataları da yok değildi. Görsel Efektleri oldukça güzeldi. Müzikleri zaten insanların beğenisini ve takdirini kazandı. Filmin esas anlatmak istediği konu ‘’insanlar cahilliklerinden kurtulmadıkça zalimin biri gider biri gelir. İnsanlar ve halk kimsenin umuru değil tek dertleri kendi çıkarları, rahatlarlıkları ve insanları kontrol edip yönlendirmeleri.’’

Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) final sahnedeki yaptıkları etkileyici fakat ön görülebilir bir davranıştı.  Boşa giden emekler, insanların çektiği acı, değişmeyen zalimlik… Filmin anlatmak istediği aksiyondan ziyade başka şeylerdi.

Sonuç olarak ilk iki film güzel olsa da daha fazla para kazanma arzuları yerine son filmi 2 ye bölmek yerine tek bir bölüm halinde verselerdi çok daha başarılı olup daha popüler bir film olabilirdi. Serinin bütünlüğü için elbette izlemek lazım. Serinin izleyici de bıraktığı en unutulmaz izi ‘’The Hanging Tree’’ şarkısıydı.


Yorumlar