Açlık Oyunları 3 Alaycı Kuş Bölüm 1 | The Hunger Games: Mockingjay - Part 1 2014 (Film Eleştirisi)



Çeyrek asır oyunlarının finalinde hepimiz şoke olmuştuk. Oyunları tarihe gömüp sonsuza kadar alt üst eden Katniss Everdeen bu sefer mıntıkaların birleşip, insanların özgürlüğü için kritik bir rol oynayacaktır.

NOT:  Yazımda SPOİLER YOKTUR!!! Gönül rahatlığı ile okuyabilirsiniz

2. filmin sonunda başarılı ve izleyenleri ters köşe yaparak etkileyen bir final yapmışlardı. 1. Filmin başarısını, ikinci filmde daha üst seviyelere çıkartmalarına rağmen 3. film Alaycı Kuş Bölüm 1 beklentilerin çok uzağında kaldığını söyleyebiliriz. Film daha çok duygusallık ve drama üzerinde ilerliyor. Elbette insanların kurtuluşu kolay değildir bunu akıcı bir şekilde anlatabilirlerdi fakat çok durağandı zaman zaman izlerken sıkılmadık değil. Filmin şarkısı The Hanging Tree muazzamdı. Film aslında anlatmak istediği konuyu çok güzel anlatıyor. ‘’Zalime karşı savaşanların içinden yeni bir zalim çıkıyor.’’ Serinin son filme doğru yol alırken görüyoruz ki Zalimlerin kötü düzeni yıkılırken başka bir kötü zalim düzen peşinden geliyor. Filmi 2 bölüme bölüp daha fazla para kazanmak yerine tek bir film halinde sunsalardı çok başarılı olabilirdi.

Sonuç olarak ilk 2 filmin gölgesinde kalıp durağan bir film olsa da anlatmak istediği konuyu iyi anlattığını görebiliyoruz. The Hanging Tree şarkısını dinlerken keyif alabilirsiniz.

Yorumlar