Açlık Oyunları 2 Ateşi Yakalamak | The Hunger Games: Catching Fire 2013 (Günün Tavsiye Filmi) (Film Eleştirisi)



74. Açlık Oyunlarının hiç umulmadık bir finalle bitmesinin ardından hayatta kalan Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) ve Peeta Mellark (Josh Hutcherson) evlerine geri dönüp hayatta kalmanın mutluluğunu kursaklarında bırakacak gerçeklerle yüzleşirler. Capitol Katniss’in 74. Oyunlardaki zaferinden sonra halk isyanın patlak vereceğini anlayarak yeni bir plan ortaya koyar. 75. Yani çeyrek asır oyunlarında her bölgenin eski şampiyonları yarışacaktı. Şampiyonlar içinde ölümüne yarışmada hayatta kalabilmek neredeyse imkansızdır. Fakat bu çeyrek asırlık oyunlar Panem’i geri dönüşü olmayan bir duruma sokar.

NOT:  Yazımda SPOİLER YOKTUR!!! Gönül rahatlığı ile okuyabilirsiniz

4 serilik filmin en iyisi olduğunu söyleyebilirim. Kostümler, hikaye akışı, çeyrek asır oyunun oynanacağı mekan, oyunlar, filmin temposu ve finali çok başarılıydı. Ağır ilerlerken birden bire 2-3 vites arttırarak muazzam bir öykü anlatılıyor. Filmin 2 saat 26 dakikalık süresi çok doyurucuydu. Dram, Aksiyon, Gerilim hat safhadaydı. Eski gladyatör hikayelerinin yeni çağa uyarlaması çok başarılı olmuş. Özellikle adaletsiz düzene karşı baş kaldırışın ve mıntıkaların birleşmeye başlaması, iyi bir devrim mücadelesini gözler önüne seriyor. Finali ise oldukça şaşırtıcı ve ters köşe niteliğindeydi.

 Post apokaliptik, Fütürist zaman sonrası geçen Yeni Dünya düzenine iyi bir bakış açısı getirilmiş. Devam filmi olarak bir üst Level’e çıkmışlar. İlk filme göre oyuncular performanslarını olumlu yönde arttırmış. Eğer bu filmi sevdiyseniz Kitaplarını da okumanızı öneririm. İzlerken çok keyif alacağınız aşikar.

Yorumlar