Acil Arama | The Call 2013 (Günün Tavsiye Filmi) (Film Eleştirisi)

 



Uzun süre etkisinden çıkamayacağınız muazzam bir gerilim. Halle Berry’nin en iyi filmlerinden.  Kıdemli 911 operatörü Jordan Turner (Halle Berry) yardım çağrısı aldığı genç kızı peşindeki katilden kurtarmak zorundadır! Fakat işler hiçte umulduğu gibi olmaz. Büyük bir Travma ve olaylar ile yüzleşmek hiçte kolay olmayacaktır.

NOT:  Yazımda SPOİLER YOKTUR!!! Gönül rahatlığı ile okuyabilirsiniz

Hayatın Pamuk ipliğine bağlı olduğu anlarda her detay ve her salise çok değerlidir. 911 operatörlerinin aslında ne kadar zor ve önemli bir iş yaptığını bu filmde anlıyoruz. Ve orada oturan operatörlerin aslında çok donanımlı ve bilgili olmaları gerektiğinin önemi net bir şekilde anlıyoruz. Hem geçmişi ile yüzleşmek zorunda kalmak hem de hayatı her an son bulabilecek bir genç kızı katilin elinden kurtarmak hiçte kolay değildir. Filmin öncellikle akıl oyunları, gerilimi ve düşmeyen temposu çok başarılıydı. Kamera açıları ve oyuncuklar harikaydı. Halle Berry resmen karakteri oynamak yerine birebir yaşıyor gibiydi.  Çok sürükleyici ve sürekli ters köşe yapmaları güzeldi. Çok heyecan verici bir film olduğunu net bir şekilde söyleyebiliriz. Filmin süresi ise oldukça doyurucu ve nokta atışıydı. Özellikle filmin final kısmındaki ters köşe yapmaları ve insanı etkileyecek bir sonla bitmesi fevkaladeydi. Filmin psikolojisi çok iyi yansıtılmış.

Böyle bir konu, böyle bir 911 hikayesi bundan daha iyi uyarlanamaz ve anlatılamazdı. İnsanı etkileyen filmler çok nadirdir. Bu film ise insanı etkilen çok başarılı bir film. Nasıl bittiğini anlamayacağınız sürükleyici aksiyon dolu temposu düşmeyen harikulade bir gerilim film.

Yorumlar