Teksas Katliamı | Texas Chainsaw Massacre 2022 (Film Eleştirisi)

 



1970’li yıllarda iki tane Fenomen korku filmi vardı. Cadılar Bayramı (Halloween1974) ve Teksas Katliamı (The Texas Chain Saw Massacre 1974)  zamana damgasını vurmuş, çok sevilmiş ve devam filmleri gelmişti. Başarılı korku ve gerilim filmleri olmuştu. 2018 de Cadılar Bayramı (Halloween 2018) geri dönüş yaptığında bu furyadan etkilenip Teksas katliamı da 2022 de devam filmiyle geri dönüş yaptı. Açıkçası yapımcılar arasında Legendary Entertainment şirketini görünce heyecanlanmıştım.  Netflix ile ortak yapılan devam filmi nasıl olmuş?

NOT:  Yazımda SPOİLER YOKTUR!!! Gönül rahatlığı ile okuyabilirsiniz

Klişe başlangıç, karakterler ve olayların gelişimi işe başlıyor film. 70’lerin atmosferini hissettiriyor. Mekanlar ve kasaba güzeldi. Eskiye dönmek güzeldi. Fakat ne gereği vardı? Filmin zaman zaman gerilimi ve atmosferi güzeldi. Yağmur sahnesi ve fırtına başarılıydı. Hayalet kasaba olan bir yere bu kadar toplanıp da yatırım yapılması mantıksızdı. Film mantık hataları ile doluydu. Leatherface manyağının geri dönmesi için olaylar gelişti fakat Leatherface işini bitirebilecekken bir ton konuşma, gereksiz uzatılma sahneleri saçmaydı. Kapana kısılmışken konuşmak olayı sonlandırmak varken ne bu anlamsız tripler. O kadar başlarına olay geliyor hala yavaş yavaş hareket etmeler falan hiç olmamış. Hele otobüs sahnesi çok saçmalamışlar. Ya testereyi bumerang gibi kullanmasına hiç sözüm yok!!!

Filmin final sahnesi zaten tahmin edilebilir ilerliyor. After Credits sahnesi ile devam filminin açık kapısı bırakılıyor. Serinin filmlerini seviyorsanız belki hoşunuza gidebilir. Ama ilk defa izliyorsanız beğenmeyeceğiniz aşikar.

Yorumlar