Sonsuz Kaçış | Getaway 2013 (Film Eleştirisi)



Soluksuz kaçışa hazır mısınız? Kimliği belirsiz kişiler tarafından kaçırılan karınız için sınırları ne kadar zorlayabilirsiniz? Ölüm Yarışı (Death Race 2008) ve Hızlı ve Öfkeli serisi tadın da zaman zaman Acil Arama (The Call 2013) ve Locke (2013) havası veren bir film.  

NOT:  Yazımda SPOİLER YOKTUR!!! Gönül rahatlığı ile okuyabilirsiniz

Ethan Hawke harika bir performans sergiliyor. Aksiyon dozu neredeyse hiç düşmüyor. Heyecan ve gizem dozu had safhada. Gizemi ise merak ettiriyor. Filmdeki kovalamaca sahneleri çok başarılı olmuş. Mustang araba çok güzeldi. Özellikle film için ciddi emek harcamışlar o arabalara nasıl kıymışlar öyle. Selena Gomez nispeten iyi bir oyunculuk sergilemiş. Çok zeki bir karakteri vardı.

 Filmi tek yere göre kurgulamak ve uyarlamak hiçte kolay değildir, bunu güzel başarmışlar. Araba içindeki kovalamaca ve kaçış güzeldi. Klasik bir sonla bitecek gibi gözükse de filmin sonunda çok güzel gizemi verip ters köşe yaptılar. Filmin atmosferi, görevleri yapmaya çalışmaları, kovalamaca ve kaçış sekansları, bazen ise zeka oyunları yapılmaya çalışılması güzeldi. Bazı mantık hatalarını görmezden gelirsek, Sonuç olarak keyifle izlenebilecek soluksuz aksiyon.

Yorumlar