Rüzgarın Oğlu | Race 2016 (Günün Tavsiye Filmi) (Film Eleştirisi)

 



Zalimlere karşı kazanılan zaferin gerçek hikayesi. 1930lu yıllar ırkçılık almış başını gitmiş, Hayat şartları ise çok zor. Adolf Hitler’in yaptığı ırkçılık ve zulüm ortada. Jesse Owens (Stephan James) ailesi içerisinde üniversiteye giden ilk kişidir. Hem azmi hem de yetenekleri onu 1936 Berlin Olimpiyatlarına kadar götürür. Hem zalimlere hem de dünyaya harika bir insanlık dersi verir.  

NOT:  Yazımda SPOİLER YOKTUR!!! Gönül rahatlığı ile okuyabilirsiniz

Spor filmleri ve biyografi filmlerine bazılarının ön yargı ile yaklaştığı malum. Aslında bu ön yargılarınızı yıktığınızda ne kadar derslik hikayeler izleyeceğinizi görebilirsiniz.  Dünyada anlamsız bir şekilde ırkçılık yapılıyor. Birisinin rengi siyah seninki beyaz diye sen üstün olamazsın. Kimsenin kendi ırkını seçme şansı yoktur. Bu yüzden şans eseri doğduğun yerler seni üstün yapmaz.

Filmin süresi 2 saat kadar olmasına rağmen asla sıkmıyor. Azim, mücadele, pes etmemek, başarı, muazzam bir öykü. Zalimlere karşı harika bir dik duruş. Gerçek bir hikayeden uyarlanan film aslında çarpıcı gerçekleri gözler önüne seriyor. Filmin son sahnesi ise oldukça çarpıcı. Dönemin o atmosferi çok başarılı yansıtılmış ve işlenmiş. Stephan James, Jason Sudeikis, Eli Goree, Shanice Banton, Carice van Houten, Jeremy Irons ve David Kross, çok başarıl oyuncu seçimleri olmuş.

 Sizi etkileyecek, insanlık dersi verecek, kaçırılmaması gereken harika bir öykü.

Yorumlar