Peacemaker 2022 (8. Bölüm Analizi) (Dizi Eleştirisi)



1. Sezonun son bölümünü izlediğimiz 8. bölümün en güzel noktası yıllardır aklımızda olan soru işaretinin giderilmesi oldu. Pekiyi neydi bu soru işareti; süper kahraman evreni  dizi ve filmlerinde solo karakterlerin dünya yok olma eşiğindeyken neden Avengers ve Justice League gibi ekiplerin olaylara müdahale etmemesiydi. Dizinin son sahnesine bu soruya güzel bir bakış açısı getirdiler ve Justice League ekibini gördük 10-15 saniyede olsa.
 
NOT:  Yazımda SPOİLER YOKTUR!!! Gönül rahatlığı ile okuyabilirsiniz!

Genel olarak, dünyayı uzaylı istilasından kurtaracak olan ekibin mücadelelerini izledik. James Gunn sululukları yüzünden  ister istemez soğuduğumuz yerler oldu. Olaylar sonuçlandı, ekibin  arasındaki bağlar kuvvetlendi ve iyilik kazandı diyebiliriz. Klişe tahmin edebilir bir diziydi. Üstüne üstlük 2. sezonu da gelecek dizinin.

Judomaster ekibe katılacak diye düşünüyordum fakat bir aksiyonu yoktu finalde. Sanırım 2. sezon Judomaster odaklı olabilir. Bölümün şarkıları güzeldi. Fakat geri kalanı zaten tahmin edebileceğiniz gibi klişe başladı ilerledi ve bitti. Daha iyi bir iş çıkartılabilir miydi? evet  çıkartılabilirdi. DC evreni zaten saçmalıyor, bir düzenleri yok buda çok etkiliyor başarılı olmalarını. Sonuç olarak bilindik hikaye bilindik bir diziydi. 1. sezon bittiğinde ne gereği vardı böyle dizininde dememek elde değil. Çok boş zamanınız varsa izleyebilirsiniz.

Yorumlar