No Exit 2022 (Günün Tavsiye Filmi) (Film Eleştirisi)

 


Kar fırtınasının ortasında çaresiz haldeyken sığınmak zorunda kaldığınız yerde kendinizi bir çocuk kaçırılma olayının ortasında bulsaydınız ne olurdu? Acil Arama ( The Call 2013)  ve Nefret Dolu (The Hateful Eight 2015) tadı havasında bir gerilim filmi.  Gerilim dozu yüksek, atmosferi başarılı olan yapımda birkaç mantık hatasını görmezden gelirseniz keyif alacağınız bir film.

NOT:  Yazımda SPOİLER YOKTUR!!! Gönül rahatlığı ile okuyabilirsiniz

Darby (Havana Rose Liu) hastanede durumu kritik olan annesi için her türlü fedakarlığı yapıp onu görebilmek için yola koyulur. O sırada şiddetli bir kar fırtınası yolların kapanmasına neden olur ve polisler tarafından bir yere sığınması tavsiye edilir. Darby fırtınanın bitmesini beklerken kendisini bir anda kaçırılan bir çocuğun olduğunu fark eder. Sığındığı yerde bu çocuğu kim kaçırmıştır? Kendisinden başka içeride olan 4 kişiden kimdir bu suçlu? Kaçırılan çocuğu nasıl kurtaracaktır? Telefonların çekmediği bu fırtınada nasıl yardım çağıracaktır?

 Filmin özellikle kar atmosferi çok başarılı olmuş ve o havayı güzel yansıtmış. Tek mekanda geçen filmleri işlemek çok kolay değildir. Filminde zaman zaman ters köşe yapılıyor bu güzeldi.  Oyunculuklarda kısmen başarılı olmuş.  Filmin Taylor Adams’ın romanından uyarlandığını da hatırlatalım.  Filmi izlediğinizde birkaç mantık hatasını göreceksiniz onları daha iyi uyarlayabilseler zaten üst level bir film olabilirdi. Buna rağmen yinede çok başarılı bir film olduğunu söyleyebiliriz. Dennis Haysbert’e daha kilit bir rol verilse daha güzel olurdu.

Gerilim dozu yüksek, izleyenleri sıkmayan gizem havasınında iyi yansıtıldığı türü itiabriyle keyif alınabilecek bir film.

Yorumlar