Nefesini Tut 2 | Don't Breathe 2 2021 (Film Eleştirisi)

 



İlk filmin tadı hala insanların damağında diyebiliriz. Gerilim dozu oldukça yüksek, sürükleyici, düşmeyen temposu ters köşe yapmalarıyla çok başarılı bir filmdi. Filmin devamının geleceğinin açık kapısı bırakılmıştı ilk film sonunda. Ve devam yapımı film severlerle 2021 yılında buluştu.

NOT:  Yazımda SPOİLER YOKTUR!!! Gönül rahatlığı ile okuyabilirsiniz

İlk filmin aksine bu sefer Norman Nordstrom (Stephen Lang) odaklı olmuş.  İlk filmden yıllar sonra geçen devam filminde hikayeyi bağlama açısından çok başarılı bir iş çıkartmışlar.  Norman en sonunda hayalini kurduğu kız çocuğuna kavuşmuştur. Bu nasıl oldu? Gibi soruların cevabını filmin ortasında alıyoruz. Filmde zaman zaman ters köşe yapılmaya çalışılmış.  İlk film kadar olmasa da gerilim dozu zaman zaman güzeldi. Aşırı ve gereksiz şiddet sahneleri vardı. İlk filmin gölgesinde kaldığını söyleyebiliriz. Bunun nedenlerinden birisi hem ilk filmin orijinal bir hikayesi  olması hem de devam filminde beklentilerin çok yüksek olmasından kaynaklanıyor. Filmin ortasına kadar iyi gidiyorken ondan sonra o çizgilerini bozmuşlar. Norman Nordstrom iyi mi kötü mü o ikilemde iyi bırakıyor izleyenleri. Köpek ile olan duygusal bağlantısı ve vicdanı güzeldi. Kısmen ilk filme göre değişik bir yol izlemeye çalışmışlar. Oyunculuklar Phoenix (Madelyn Grace) ve Nordstrom (Stephen Lang) dışında vasattı. Zaman zaman sıkıcı ve klişe sahneler vardı. Bir kaç ters köşe yapmaları dışında tahmin edilebilirliği yüksekti.

Kaçış Planı (Escape Plan 2013) filmini hatırlayanlar olacaktır. İlk filmi çok başarılıydı fakat 2. Ve 3. Filmleri kötüydü. Nefesini Tut filminin ilki güzel 2. Si ise Kaçış planı filmleri kadar kötü olmasa da yinede beklentilerin altında kaldığını söyleyebiliriz. Filmin sonundaki after credits sahnesinde devamının geleceğinin açık kapısı yine bırakıldı. Bazı şeyler göz ardı edilirse beğenilecek yanlarının olduğu bir film olmuş. İlk filmi izlemeyenlerin, izlemelerini öneririm.

Yorumlar