Kızlar Sahada | A League of Their Own 1992 (Günün Tavsiye Filmi) (Film Eleştirisi)



2. Dünya savaşı yüzünden ülkedeki erkekler askere alınınca Beysbol ligi iptal edilir. Yatırımcıların farklı bir planı vardır Profesyonel Beysbol Kızlar Ligini kurmak.  Ülkedeki yetenekli kızların seçmeleri yapılıp lig kurulması kararı verilir. 2 Kız kardeş başarılı olmak için büyük bir meydan okumaya başlarlar.

NOT:  Yazımda SPOİLER YOKTUR!!! Gönül rahatlığı ile okuyabilirsiniz

İlk başta kimsenin önemsemediği hatta hemen biteceği düşünülen lig aksine büyük bir mücadele ve tutkuya dönüşür. Kızlar nasıl güçlü olduğunu gösterirler. Filmin oyuncu kadrosu yıldızlar geçidi gibi Yönetmenlik koltuğunda Penny Marshall’ın oturduğu film de Tom Hanks, Geena Davis, Lori Petty, Madonna, Rosie O'Donnell, Megan Cavanagh gibi isimler yer alıyor.

Komedisi, duygusal anları, mutluluk sevinçleri ve spor müsabakalarındaki hırs çok güzel işlenmiş. İçinizi ısıtacak izleyenlere dersler ve umut verecek çok başarılı bir film.  Kadınların istediği zaman nasıl başarılı olabileceği gözler önüne seriliyor. Ön yargılarınızı bir kenara bırakıp bu eğlenceli hikayenin tadını çıkartmalısınız. İçinizi ısıtacak çok güzel bir film.

 

Yorumlar