Kız ve Kurt | Red Riding Hood 2011 (Film Eleştirisi)



Alacakaranlık (Twilight 2008) filminin yönetmeni Catherine Hardwicke’den herkesin bildiği ‘’Kırmızı Başlıklı Kız’’ masalına farklı bir bakış açısı. İnsanların yaşadığı ortaçağ köyüne musallat olan kurt adamdan nasıl kurtulabilecekler?

NOT:  Yazımda SPOİLER YOKTUR!!! Gönül rahatlığı ile okuyabilirsiniz

Kırmızı başlıklı kız hikayesini bilmeyenimiz yoktur sanırım. Bildiğimiz bu hikayeyi masalsı bir hava ile gerilim ve korku öğelerini karıştırıp ortaya farklı bir bakış açısı ortaya çıkartılmış. Köy ayda bir kurt adamın kendilerine musallat olmaması için ihtiyacı kadar yiyecek bırakır. Fakat Kurt köydeki bir insanı öldürmüştür. Köy halkı kurt adamı avlamaya kararlıdır fakat işler hiçte umdukları gibi gitmez. Ayrıca kırmızı dolunay zamanı da gelmiştir.

Karşılarındaki düşmanı avlamak için Peder Salomon (Gary Oldman) ve ekibi yardıma gelir. Peder Salomon takıntısı olan kurt adamı avlamak için bütün sınırları zorlayacaktır. Valerie (Amanda Seyfried) ise aklı karma karışıktır herkesten şüphelenir. Filmin karlı atmosferini iyi işlemişler. Mekanları ve kostümleri çok başarılıydı. Özellikle Valerie’nin kırmızı başlığı çok güzel olmuş.  Zaman zaman güzel ters köşe ve gerilim veriyor film. Orijinal masaldaki en can alıcı noktaları filme güzel uyarlamışlar. Çocuksu bir havası olmaması da güzeldi. Gary  Oldman her zaman olduğu gibi yine karakterini harika yansıtıyor. Filmin korku ve gerilim dozu bir tık üst seviye de olabilirdi.  Finali daha güzel bağlanabilirdi. Amanda Seyfried, Lukas Haas, Gary Oldman, Billy Burke, Shiloh Fernandez, Max Irons, Virginia Madsen, Julie Christie, Adrian Holmes gibi isimler filmin kadrosunda yer alıyor.

Finali ile yavan bir tar bırakmış olsa da. Gizem, gerilim, aşk mücadelesiyle hikayeye farklı bakış açısı, atmosferi ,masalsı havası ve ‘’Acaba Kim?’’ Diye kafamızda bıraktığı soru işareti ile fena olmayan bir film diyebiliriz.

Yorumlar