Kumarbaz | The Card Counter 2021 (Film Eleştirisi)

 



Bir intikam mücadelesi. Eski işkenceci bir askerken, kendisini kumar oyunlarına adayan William Tell (Oscar Isaac)’in hikayesi. Tell’ hapishanedeyken bütün zamanını kart oyunlarındaki işin sırlarını çözmeye adamıştır. Dikkat çekemeden ufak ufak para kazanıyorken, beraber görev yaptıkları komutanının oğlu kendisini bulur ve yardım ister. Rutinine soktuğu hayatı, sevdiği kart oyunları ile mutluyken artık kaçmak istediği geçmişi ile yüzleşmek zorunda kalacaktır.  

NOT:  Yazımda SPOİLER YOKTUR!!! Gönül rahatlığı ile okuyabilirsiniz

Kart oyunlarını seviyorsanız ilginizi çekecek bir film. Lakin film kart oyunları üzerine kurgulanmış fakat gidişatı farklı yönde. Kendisinden yardım isteyen Cirk (Tye Sheridan) kafasını intikama koymuştur. Bu saplantısından vazgeçirip ona yeni bir hayat sunmaya çalışan Tell sırf bu yüzden Cirk’ü yardımcısı olarak yanına alır ve turnuvalara katılır. Film ilk başta kart oyunları üzerinden sanki bir vurgun yapacakmış edasında ilerlese de öyle olmuyor.

Ağır ilerleyen, uzun diyaloglu, düşük tempolu bir film. Zaman zamanda sıkıldığınız yerler olabilir. Oscar Isaac, Tiffany Haddish, Tye Sheridan, Willem Dafoe gibi isimler yer alıyor. Oyunculuklar gayet başarılıydı. Willem Dafoe’nin süresi daha uzun olsa iyi olurdu, adamı resmen cameo olarak koymuşlar. Bazı soru işaretleri açıklığa kavuşturulsa iyi olabilirdi. Filmde bir ara ters köşe olduk olacağız gibi yaptılar Tell’in otel odasındaki sorgulama sahnesi en zirve noktaydı.

Süresi daha kısa tutulup, daha akıcı işlenebilirdi. Kart oyunları daha çok gösterilebilirdi. Ama film kart oyunları üzerine kurgulanmış bir intikam hikayesine dönüşüyor. Bazen insanlar rutini sevebilir ve bundan tat çıkartabilir. Bazıları ise vicdanı yüzünden sevdiği şeyleri mahvedebilir. Her şeye rağmen kart oyunları ve intikam hikayesi üzerine harmanlanmış kendine özgü bir film.

Yorumlar