Kapan | Fermat's Room 2007 (Günün Tavsiye Filmi) (Film Eleştirisi)



Hayatta kalmak için kapana sıkıştığınız cenderede soruları kısa sürede çözmek zorunda kalsaydınız ne yapardınız? 4 Matematikçi bir muammayı çözmek için davet edilir. İşler hiç umulmadık bir hal almaya başlayıp can pazarına dönüşünce hayatta kalmak için hem soruları çözmek zorundadırlar hem de aralarındaki bağı bulmak zorundadırlar. Gerilim dozuna hazır mısınız? Soruları çözmek için gittiğiniz oda hayatınıza mı mâl olacak?

NOT:  Yazımda SPOİLER YOKTUR!!! Gönül rahatlığı ile okuyabilirsiniz

Kendilerine çok güvenen 4 matematikçi çözülemeyen soruyu çözmek için aldıkları gizemli davetin peşine düşerler. Davet edildikleri odaya gelince birden bire kapana sıkıştıklarını fark ederler. Oda tam bir cenderedir! Hayatta kalmak için soruları verilen kısa sürede çözmek zorundadırlar. Bu işten nasıl çıkacaklar? Filmin gerilim dozu oldukça güzeldi. Gizem unsurları da iyi yansıtılmış. Ölümcül Labirent ve Testere havasını zaman zaman alıyoruz filmde. Filmin kurgusu ve işleyişi güzeldi. Birkaç mantık hatasını olmasaydı güzel olurdu. O kadar zeki insanların hata yapmalarına şaşıracaksınız. Ama olayları kaldıkları baskının etkisine yorabilirsiniz. Sıkmadan izlenebilecek güzel bir film olduğunu söyleyebilirim. İspanyolların çok güzel filmlerinin olduğunu söylemek mümkün The Platform (2019), Ceset (El cuerpo 2012), Saklı Yüz  (La cara oculta 2011), Fırtına Anı (Durante la Tormenta 2018), Donma Noktası (Bajocero 2021) gibi güzel İspanyol filmlerini izlemeyi unutmayın.

Birkaç mantık hatalarını görmezden gelirsek size içine çekecek, sıkmayacak, gizem ve gerilim dozu ile keyifli anlar yaşatacak güzel bir film. Bakalım siz soruları çözebilecek misiniz?

Yorumlar