Hayalet Avcıları: Öteki Dünya | Ghostbusters: Afterlife 2021 (Film Eleştirisi)



80’li yıllara damgasını vuran, birçok film severin gönlünde taht kuran eğlenceli, komik, aksiyon dozu yüksek, fantastik bir macera Hayalet Avcıları (Ghostbusters 1984) filmini unutmak mümkün değil.  Serinin devam filmleri gelmesine rağmen ilk filmi kadar beğenilmemişti. Sevilen seriye 1. Filmin orijinal kadro ve evrenini bozmayarak babadan oğula aile mirası gibi Hayalet Avcıları: Öteki Dünya (Ghostbusters: Afterlife 2021) bizlerle buluştu.

NOT:  Yazımda SPOİLER YOKTUR!!! Gönül rahatlığı ile okuyabilirsiniz

İlk filmin sevilen isimlerinden Harold Ramis, Dr. Egon Spengler karakteri ile çok sevilmişti. Başarılı aktör 2014 yılında hayata gözlerini yummuştu. Buna rağmen CGI efektleri ile filmin en kilit rolünü üstlenmiş. Aslında bunu çok güzel başarılı bir şekilde anlatmışlar insanın duygulanmaması mümkün değildi. Filmde bu şekilde görmek çok güzel bir detaydı. İlk filmin kadrosundaki oyuncuların olması ve yeni nesil çocuklar ile ilerlemiş olması miras gibiydi.  80lerin havası güzel hissettirildi. Görsel efektleri şahaneydi. Fakat 2 saatlik süre kısmında daha çok aksiyon olabilirdi ya da süresi kısaltılabilirdi.  Klasik bir konusu vardı geliş, gelişme, sonuç. Eski güzel filmin mirasından faydalandılar diyebiliriz. Bill Murray, Dan Aykroyd, Ernie Hudson, Sigourney Weaver gibi eski kadroyla beraber, bu filmde eklenen Carrie Coon, Paul Rudd, Paul Rudd,Mckenna Grace, Logan Kim, Celeste O'Connor isimleri oldu.

2 after credits sahnesi var 1.si çok eğlenceli olmuş Peter Venkman (Bill Murray) ve Dana Barrett (Sigourney Weaver) eğlenceliydi  ama hikayeye katkısı yoktu hayranlar için yapılmış. 2.after credits sahnesi ise devamının geleceğinin haberini verdi. Sonuç olarak klasik bir hikayesi olsa da 80ler havasını veren eğlenceli, komik, macera, fantastik öğelerin harmanlandığı beğenilebilecek bir devam filmi olmuş.

Yorumlar