Habis | Malignant 2021 (Günün Tavsiye Filmi) (Film Eleştirisi)



Korku sinemasının efsane yönetmeni Jam Wan’dan farklı bir bakış açısı olan korku filmi Habis (Malignant 2021) ile karşımızda. Daha önce Testere (Saw 2004), Ölüm Sessizliği (Dead Silence 2007), Ruhlar Bölgesi (Insidious 2010), Ruhlar Bölgesi: Bölüm 2 (Insidious: Chapter 2 2013), Korku Seansı (The Conjuring 2013), Korku Seansı 2 (The Conjuring 2 2016) gibi enfes filmleri bizlere sunmuştu. Gördüğünüz rüyalar gerçek mi değil mi? Şizofren misiniz? Yoksa Paranoyak mı? Yoksa farklı bir gerçeklik mi?  Madison Mitchell (Annabelle Wallis) için korkunç gerçekler tam bir kabus ve hayatı zehir eden bir hal alır.

NOT:  Yazımda SPOİLER YOKTUR!!! Gönül rahatlığı ile okuyabilirsiniz

Madison gördüğü cinayet görüntüleri ve başına gelen acı kayıplar gerçek olmaya başlayınca ne yapacağını bilemez. Kendisini kaosun ortasında bulur. Bu durumdan çıkmak hiçte kolay olmayacaktır. James Wan farklı bir bakış açısı yaşatıyor. Filmin ortalarına kadar bilindik bir hikaye gibi gözüküp biraz klişe ilerlese de olaylar ilerledikçe farklı boyuta ulaşıyor. Gizemi ve kafa yoran bir yapısı oluyor filmin. Tahmin edilebilir her şeyi ters köşe yapıyor bu güzeldi.  Filmin giriş ve finali klişe gibi olsa da özellikle ortaları ve farklı bakış açısı tahmin edilebilir gibi gözükse de ondan çok uzak şoke edici sahneler vardı. Gizem,korku ve gerilim güzel harmanlanmış dozundaydı.  Filmi izlerken ister istemez kafa yoruyorsunuz. Annabelle Wallis harika bir oyunculuk çıkartmış.

Sizi etkileyecek, farklı bir bakış acısı ile Artıları çok olduğundan güzel bir film çıkıyor karşımıza. Bu tür sevenlerin beğenebileceği ve hoştun olacağı başarılı film olmuş. James Wan bu tür filmlerin cidden hakkını veriyor. 

Yorumlar