El Royale'de Zor Zamanlar | Bad Times at the El Royale 2018 (Film Eleştirisi)



1970 lerin havasını iliklerinize kadar hissedeceğiniz farklı kişilerin yollarının kesiştiği bir gerilim.  Issız bir otel, tek bir çalışan ve birbiri ardına gelişen olaylar silsilesi nereye varacak? Filmin oyuncu kadrosu yıldızlar geçi gibi Jeff Bridges, Cynthia Erivo, Dakota Johnson, Jon Hamm, Chris Hemsworth, Cailee Spaeny, Lewis Pullman, Nick Offerman filmde yer alıyor. Oyunculukların çok başarılı olduğunu net bir şekilde söyleyebiliriz.

NOT:  Yazımda SPOİLER YOKTUR!!! Gönül rahatlığı ile okuyabilirsiniz

Gizem ve gerilim dozu güzel harmanlanmış fakat filmin süresi gereksiz uzundu. Daha kısa sürede daha akıcı bir film olabilirdi. Diyaloglar çok uzatılmıştı.  Quentin Tarantino filmleri havası vardı uzun diyaloglar ve finalinde olayların zirve yaptığı noktalar. Film akıcı bir şekilde iyi başlıyor gibi gözükse çok durağanlaşıyor ve sıkıcı bir hal alıyor. Bazı sahneler çok gereksiz ve uzatılmıştı, özellikle şarkı söyleme sahneleri. Bir düşen bir alçalan tempo Billy Lee (Chris Hemsworth) filme dahil olunca artmaya başlıyor. Atmosferi, şarkıları, kostümleri ve dönemi yansıtması çok başarılıydı. Hikaye de aslında fena değildi fakat uzun süresi ve akıcılığını kaybetmesi insanların zaman zaman sıkılmasına neden oluyor. Bazı diyaloglar çok güzeldi mesela Billy Lee’nin kendi ekibine konuşma yaptığı sahnedeki gibi.

Filmin bazı FlashBack sahneleri olsa da tek mekan da geçiyor. Daha akıcı ve daha güzel bir şekilde daha kısa süreli bir film olabilirdi. Olumsuzluklarına rağmen izlenebilir olduğunu söylemek mümkün, gerilim ve gizem dolu bir film.

Yorumlar