Düş kapanı | Dreamcatcher 2003 (Film Eleştirisi)

 



Stephen King romanından bir uyarlama film daha. Karlı hava ve atmosferini sevenlerin, korku ve gerilim sevenlerin, bilim kurgu sevenlerin beğenebileceği bir hikaye. Çocukluk arkadaşları 4 kafadar, bir gün zorbalığa uğrayan bir çocuğu zulüm edenlerin elinden kurtarırlar. Aslında bu kurtarma bir başlangıç olmuştur.  Bu olay sonrasında hepsi garip güçlere kavuşmuştur. Fakat bunları kimseye söylemeyeceklerdir. Yani birbirlerine söz vermişlerdir.

Yıllar gelip geçtikten sonra arkadaş ekibi kafa dağıtmak için kamp yapmaya karar verir. Kar fırtınası, garip olaylar ve gizemli insanlar silsilesinde karşılarında bir istila belirir. Pekiyi bu istila sonucu ne olacak? Yaşam ve ölüm arasındaki o ince çizgide neler yaşanacak? insanlar istiladan kurtulabilecek mi?

NOT:  Yazımda SPOİLER YOKTUR!!! Gönül rahatlığı ile okuyabilirsiniz

Film karmaşık başlayıp, ağır ilerlese de aslında güzel bir hava veriyor. Her an her şey olabilecek hissiyatı uyandırıyor. Arkadaşlık bağının ne kadar önemli ve güçlü olduğunu görüyoruz. Bazı insanların saplantıları yüzünden, başkalarının nasıl tehlikeye atıldığını görüyoruz.  Zaman zaman bizi etkileyen sahneler olduğuna şahit olduk. Morgan Freeman, Thomas Jane, Jason Lee, Damian Lewis, Timothy Olyphant, Tom Sizemore, Donnie Wahlberg kadroda yer alıyor.  Duddits (Donnie Wahlberg) insanın kalbine dokunan ve etkileyen bir karakterdi. Kar havası atmosferi ve mekanlar çok başarılıydı. Gerilim ve gizem dozu zaman zaman güzeldi. Duygusallık baharatını güzel kullanmışlar. Yine de bazı mantık hataları ve olmayabilirdi dediğimiz bazı yerleri de yok değildi. Morgan Freeman’ın Motivasyonu çok başarılıydı. Bu uğurda neler yapabileceğini gördük.

Film 2 kısma ayrılıyor diyebiliriz. 1. Kısım karmaşık başlayıp ağır ilerleyip ama soru işaretlerini gideren bölüm. 2. kısım ise neticelenen bölüm. Klasik bir konu gibi gözükse de klasik bir finali olsa da aslında anlatmak istediği hikaye bambaşka!!! bunu anlayabilirseniz çok keyif alırsınız yoksa mantığı kavrayamadığınız için size yavan gelebilir.

Yorumlar