Rüya Ülkesi | Crisis 2021 (Film Eleştirisi)

 



Opioid salgını konu eden yapım, tüm perde arkasındaki çirkinlikleri,oyunları,insanların nasıl önemsiz olduğunu anlatıyor. Kadrosunda Gary Oldman, Armie Hammer, Evangeline Lilly, Greg Kinnear, Michelle Rodriguez, Luke Evans, Martin Donovan, Indira Varma gibi yıldızlar yer alıyor. Filmin yönetmenlik koltuğunda ise Entrika (Arbitrage 2012) filmi gibi harika bir gerilimi yöneten Nicholas Jarecki oturuyor.

NOT:  Yazımda SPOİLER YOKTUR!!! Gönül rahatlığı ile okuyabilirsiniz!

Bir anne, bir polis ve bir profesör 3 farklı karakterin hikayesi üzerinden ilerliyor film. İnsan sağlığı mı önemli yoksa paralar mı?  Suçluları yakalamak için neden yetkililerin eli kolu bağlı? Ebeveyn çocuğunu bu tehlikeden nasıl koruyacak?  Bu soruların yanıtlarını net bir şekilde görüyoruz. Filmin temposu düşük ağır ilerlese de anlatmak istediği şeyi güzel anlatıyor. Filmdeki ilaç şirketinin kirli yüzünü görüyoruz. Profesörün vermiş olduğu insanlık, dürüstlük, vicdan mücadelesinin de nasıl güçlülerin çamur atıp bir kalemde harcandığını görüyoruz. Çok tehlikeli işlerin olduğu, ilaç bağımlılığı, uyuşturucu çeteleri, masum insanların hayatının kararması, uyuşturucu bağımlılığın çok kötü olduğu ve felaketleri iyi anlatılmış. Bir annenin evladı için nasıl mücadele verdiğini o draması iyi yansıtılmış, Bazı prosedürlerin işlemler için nasıl yetkililerin elini kolunu bağladığı gösterildi.

Gary Oldman  her zaman olduğu gibi harika bir oyunculuk çıkartmış, karakterinin o bazen kekelemesini o çaresiz anlarını çok iyi yansıtmış. Gerilim ve anlatmak istediği konuyu güzel anlatılmış. 3 farklı karakteri anlatırken birbirleri ile hepsinin yolunun kesişeceğini sanıyorduk fakat öyle olmadı. Kimisinin yolları kesişti kimisi kesişmedi. Hayatın hiç de kolay olmadığı insan hayatlarının ucuz olduğu bazı zengin ve makam sahiplerinin kendini düşündüğünün gösterildiği fena olmayan izlenebilecek dersler alınabilecek bir yapım.

Yorumlar