Peacemaker 2022 (1. Ve 2. Bölüm Analizi) (Dizi Eleştirisi)

The Suicide Squad: İntihar Timi (2021) filminde gördüğümüz eğlenceli karakterken, filmin sonlarında Anti kahraman’a dönüşen Peacemaker’ın Corto Maltese adası olayları sonrasındaki Hikâyesi anlatılıyor. Film bittiğinde Peacemaker’ın devam yapımlarında olacağını göstermişlerdi fakat karakterin solo dizisi geleceği haberleri sürpriz oldu. James Gunn’ın yönetmenlik koltuğunda olduğu kadrosunda ise John Cena, Jennifer Holland, Freddie Stroma, Robert Patrick, Christopher Heyerdahl, Steve Agee, Nhut Le gibi isimlerin yer aldığı dizinin 1. Ve 2. Bölümü nasıldı?

NOT:  Yazımda SPOİLER YOKTUR!!! Gönül rahatlığı ile okuyabilirsiniz!

Açıkça belirtmek gerekirse hiç böyle bir diziye gerek yoktu bence. Peacemaker kıyafeti zaten anlamsız ortada saray soytarısı gibi dolaşıyor. Dizi’nin diyalogları çok sulu, cıvık ve cinsellik dolu. Ayrıca süper kahraman dizilerini çocukların izlediğini bildikleri halde yine eş cinsel karakterler koymuşlar. Filmin +18 sahneleri çok gereksiz ve anlamsız olmuş. James Gunn Çatlak Film (Movie 43 2013) fiyaskosundan dersini almamış anlaşılan.  Dizideki kelebek olayı Iron Man 3 (2013) deki Hikâye çok benziyor. Dizide görüyoruz ki yetkili kişiler işlerini çok rahat harcanabilir adamlara yaptırıyor. Peacemaker aslında duygusal bir kişilik olmasına rağmen bunu göstermemeye çalışıyor bu yüzden insanları uzaklaştırıyor kendisinden. Babası ise Üvey baba dizisindeki Halil gibiydi.  John Cena en azından bir ağırlığın vardı keşke bu rolü kabul etmeseydin filmde zaten madara olmuştu dizide ise daha da beter şaklabana çevirmişler. James Gunn’ı mutlu etmek için böyle bir projeye başlamışlar anlaşılan.

Çok sululuğu, gereksiz cinselliği ve açık sahneleri, abartılı +18 şakarıyla 1. Ve 2. Bölümde net gördük ki çok kötü bir iş çıkartmışlar. Elle tutulur bir yanı bulmaya çalışsak ta maalesef bulmak çok güç. 2022 Fiyasko dizilerine adını şimdiden yazdırdığını rahat bir şekilde söyleyebiliriz. 



 

Yorumlar