Ölümcül Labirent 2 Şampiyonlar Turnuvası | Escape Room: Tournament of Champions 2021 (Günün Tavsiye Filmi) (Film Eleştirisi)

 



İlk filmdeki oyundan sağ kurtulan Zoey Davis (Taylor Russell) ve Ben Miller (Logan Miller)’ın bıraktıkları yerden devam halkası ilerliyor. Bu ölümcül oyunu düzenleyenleri bulmaya kararlıdırlar. Bu yüzden araştırmaları sonucu elde ettikleri koordinatlar doğrultusunda gitmeye karar verirler ama işler hiçte umdukları gibi gitmez. Survivor All Star gibi bir film karışımıza çıkıyor, diğer oyunlardan sağ kurtulanlarında olduğu yani şampiyonların yer aldığı hayatta kalma oyunu başlamıştır. Baskın basanındır, yapmaya çalışırken kendileri baskına uğramıştır. Özellikle izleyiciyi sıkmadan hemen olaylara geçilmesi artı hanesine yazılıyor. Şampiyonların olması heyecan vericiydi. Oyunlar çok güzeldi.  Merak uyandırıyor ve sürükleyici bir film olmuş. Testere (Saw) filmi esintilerini de alıyoruz yapımda. Görsellik çok güzeldi. Gerilim ilk filmdeki gibi yüksek dozdaydı. Fakat filmin eksileri de yok değildi. Finalinde ters köşe yapılmaya çalışılmış kısmen başarılı olunmuş olsa da merak ettiğimiz soruların cevaplarını maalesef alamadık. İlk filmin yönetmenlik koltuğunda oturan Adam Robitel yine filmi de aynı görevi üstleniyor.

Genel olarak baktığımızda başarılı bir film olmuş ilk filmin hazzını yine veren güzel bir film.  İlk filmi sevenler, bu filmin de sonuna kadar tadını çıkartmaya bakın.

 NOT:  Yazımın bundan sonraki kısmı SPOİLER içerir!!! Filmi izlemeyenler yazının devamından uzak durmalarını öneririm!!!

Zoey Davis (Taylor Russell) ve Ben Miller (Logan Miller) Minos’un peşinden koşarken kendilerini birden bire Metronun içinde bulur, özellikle oyuncuları orada toplamaları çok başarılı olmuş. Bu sefer davet ile değil tamamen planlı oyuncular toplanıyor. Yani oyuncular yolda giderken birden bir kendilerini şampiyonlar turnuvasını buluyorlar. Oyunların hepsinin görselliği çok başarılıydı. Metrodan kaçış oyunu çok gerilimli ve güzeldi. Banka oyunu güzeldi fakat son kalan süre kısmı daha gerçekçi işlenebilirdi. Kumsal oyununda 2 ye ayrılmaları yani 2 seçenek olması güzel kurgulanmış. 4. Oyun asit oyunu başlamadan önce ‘’yoksa bitti mi?’’ Diye sorular sorarken kendi kendimize, bir oyun olduğunu gördük. Filmin başındaki kadının ölümü üzerinden ters köşe yapıldığını finalde anlıyoruz. Yalnız ilk filmdeki soruların cevaplarını bu filmde de alamıyoruz. Bu oyunları düzenleyen gizemli kişi ya da kişiler ya da örgüt ya da örgütler kimler? Ruh hastası oyunları tasarlayan kız nasıl bu noktaya geldi? Şimdi ne yapacak?

Filmin oldukça sürükleyici, gerilim dozu yüksek, görselliği ve oyunları başarılıydı. Testere ve Küp filmlerinin harmanlanması gibi bir lezzet bıraktı. Film devam halkasına açık kapı bıraktı umarım devamı gelir. Bu tarz filmler türü itibariyle çok başarılı oluyor. Gerilim ve gizemi çok güzel hissettiren başarılı bir film olmuş.


Yorumlar