Meraklı Komşular | The 'Burbs 1989 (Günün Tavsiye Filmi) (Film Eleştirisi)

 



Tom Hanks’in en eğlenceli filmlerinden olduğunu net bir şekilde diyebiliriz. Yıllardır oturduğunuz mahalleye yeni komşular taşındığında, arkadaşlarınızla yeni komşularınızın durumundan şüphelendiğinizde nasıl bir yol izlersiniz. Ortada bir gizem mi var? Varsa bu gizem nasıl ortaya çıkacak?

NOT:  Yazımda SPOİLER YOKTUR!!! Gönül rahatlığı ile okuyabilirsiniz!

Ray Peterson (Tom Hanks) ve kankaları Mark Rumsfield (Bruce Dern) Art Weingartner (Rick Ducommun) kafalarına koydukları planı harekete geçirmeye kararlıdırlar.  Yeni komşularının bir sırrı olduğundan emindirler ve bunu ispatlamaya kararlıdırlar. Bu uğurda karılarını, çocuklarını bile geri plana atmaktadırlar. Öncelikle film çok samimi ve çok masumane nostalji filmler cidden çok başarılı. Sahneleri, gerçekçiliği, akıcılığı oyuncuların o durumlarını iyi yansıtmaları filmde çok kaliteli duruyor. Film o kadar güzel ki komedi, gizem ve gerilimi çok güzel harmanlamış.

Oldukça sürükleyici, keyifli ve eğlenceli olmuş. Son derece başarılı. Hem güldürüyor, hem eğlendiriyor, hem de gizem hissiyat ile çok güzel kafa kurcalıyor. Ray Peterson ve kankaların amaçları doğrultusundaki kararlılıkları ve başlarına gelen şapşal halleri güzeldi. Final kısmında ters köşe yapılmaya çalışılması ve bunda başarılı olmaları iyidi. Tom Hanks, Bruce Dern, Carrie Fisher, Corey Feldman, Rick Ducommun, Wendy Schaal, Henry Gibson, Theodore Gottlieb, Courtney Gains, Art Weingartner gibi çok kaliteli isimler filmde yer alıyor.

Buram buram kalite kokan ve o seksenlerin güzel havasını sonuna kadar hissettiren, izlerken eğlendiren, keyifli anlar yaşatan kaçırmak istemeyeceğiniz başarılı ve güzel bir film


Yorumlar