Leyla ile Mecnun 2.Sezon EXXEN (4. Bölüm Analizi) (Dizi Eleştirisi)

 



Nihayet ‘’ama evlisin’’ döngüsünden çıkılıp,  eski Leyla ile Mecnun bölümleri tadını uzun uzun aldığımız bir bölüm oldu. Güldürürken aslında bazı programlar çok güzel eleştirilmiş tabi anlayabilene! Sinan Engin ve Tv de canlı yayında tartışanların göndermeleri çok güzeldi.  Çok komik olmayan bir bölümdü ama izlediğinizde eski Leyla ile Mecnun tadını net alıyoruz.

 Mecnunun o bir şeyler yapınca havalara girmesiyle yakınlarına yine değişik davranmasını eski bölümleri izleyenler hatırlar yine aynı tarz bir şeyler oldu. Erdal Bakkal ve İskender gerçek hayatta barışmadığı sürece dizide bu iki karakterin sahneleri çok yavan ve tatsız kalıyor.  Yan yana gelmedikleri sürece bu karakterler sırıtıyor. Bölüm süresi çok güzeldi 1 saat olması mutlu etti. Kaan küçükken çok güzel otuyordu diziye, fakat aradan geçen 8 yıl oyuncunun büyümesi ve eskisi gibi iyi oyunculuk sergileyememesi karakteri itici yapıyor. Eski ilk 3 sezonlarındaki gibi karakterler arasında o bağ yok, karakterler arası çok kopuk ilerliyor maalesef. Toplamda 5 sezondur izlediğimiz Leyla ile Mecnunun sonunda Mecnunun sırrını öğreniyoruz.  Az sakallı dede ise dizi de artık cameo görevi üstleniyor, neredeyse hiç gözükmüyor bu sezon. En etkileyici kısım ise Mecnun’un sırrı idi. Komediden ziyade daha çok d uygusal bir bölümdü.

NOT:  Yazımın bundan sonraki kısmı SPOİLER içerir!!! Diziyi izlemeyenler yazının devamından uzak durmalarını öneririm!!!

’’Mecnun olmak sana verilmiş bir lütuf değil evladım, o senin lanetin, senin yaptıkların sana özel şeylerdir, başkalarının anlayabilmesini bekleme, bu bir çeşit sırdı sen o sırrı bozdun.’’   Bölümün en etkili sözlerini aksakallı dede böyle söyledi. Mecnun ise  ‘’madem sırrı bozdum sırra karışmanın zamanıdır’’ deyip sırra kadem basarak dizi bitti. Bakalım 5. Bölüm nasıl olacak? Leyla ile Mecnun’un hikayesi nasıl birleşecek? 3. Sezondaki gibi insanda tokat yemiş etkisi bırakan şeyler mi olacak? yoksa mutlu eden öyküler mi? bunlar ilerleyen bölümlerde göreceğiz. 


Yorumlar