Leyla ile Mecnun 2.Sezon EXXEN (3. Bölüm Analizi) (Dizi Eleştirisi)

 



Ufak bir hatırlatma yaparak konumuza başlamak istiyorum. Daha önceki yazılarımda ‘’Eylül’e ne oldu diye?’’  yazmıştım eee malum aradan yıllar geçti, bazı şeyleri unuttuk. Bölümleri tekrardan izleyip eski bölümleri hatırlayayım derken Eylül’ün 103. Bölümde Yavuz ile olan Nikahında Nisan tarafından vurup öldüğünü unutmuşum. İzleyince tekrardan hatırladım bu yüzden ‘’Eylül nerede?’’ Sorum için senarist Burak Aksak’a bir özür borcum olduğunu belirteyim.

NOT:  Yazımda SPOİLER YOKTUR!!! Gönül rahatlığı ile okuyabilirsiniz!

2. bölüm sonunda şimşek çakıp kavuşamayan Leyla ile Mecnun Ateşli piliç (The Hot Chick 2002) filmindeki gibi bedenlerinin yer değiştirmesiyle başlıyor. Eski Leyla ile Mecnun bölümleri tadında eğlenceli ve komikti. Dünya Düzdür diyen Rambo dayının taklidi’nin yapılıp göndermesi yapılmasına çok güldüm ve beğendim. Birbirlerinin hayatlarını yaşamaya çalışmaları eğlenceli ve komikti. Yavuzun Eylülü anlatma kısmı çok duygusaldı ve yüreğimize dokundu. Leyla ve Mecnunun yer değiştirmeleri sayesinde aile ilişkilerinin derinliklerine inip sorunlarına dokunmaları etkileyiciydi. Daha önce dediğim gibi Mecnun 2 bölümdür antipatikleşiyor, sanırım bunun farkında olan senarist bu bölümde o antipatikliği Sema’ya yüklemiş. Sonunda Aksakallı dedemize (Köksal Engür) kavuştuk. Baya da güldük gelişine. Az sakallı dede (Engin Günay) bu adam süper ya yine güldürdü. Konuşamayan Leyla’nın Mecnunu koklaması da komikti. Bu bölümde bir birlerinin yer değiştirmesini oynayan Ali Atay ve Deniz Işın başarılı oyunculuk sergilemiş. Erdal Bakkal (Cengiz Bozkurt) ise her zaman olduğu gibi gıcıktı. Ayrıca Mecnunun düğününde İskender nerede sorumuzun cevabını bu bölümde öğrenmiş olduk.

3. bölüm eski Leyla Mecnun bölümleri tadında komedi, eğlence ve duygusallığı güzel harmanlayıp keyifli bir bölüm olmuş. Ayrıca 1 saate yakın süresi olması özlediğimiz tatta doyurucuydu.  


Yorumlar