Kızıl Serçe | Red Sparrow 2018 (Günün Tavsiye Filmi) (Film Eleştirisi)




Başarılı bir balerin iken kendisine kurulan entrikalar sonucu hayat hem oldukça zora girmiş, hem de çaresizlik almış başını gitmiş, amcasının kişisel kazançları için kullandığı bir kadının tehlikeli casusluk mücadelesi.

NOT:  Yazımda SPOİLER YOKTUR!!! Gönül rahatlığı ile okuyabilirsiniz!

Çıkacak bir yolunuz yoksa ve istemediğiniz bir hayata zorlansaydınız ne yapardınız? Amcasının karaktersizliği yüzünden istemediği halde 'Sparrow School' casusluk okulunda eğitime başlayan Dominika Egorova (Jennifer Lawrence) ‘nın hayatı oldukça zor bir döneme girmiştir. Hem istemediği casusluk okulundadır hem de okul kadınları çıkarları için her türlü şeyi yapabilir duruma getirip eğitim vermektedir.  Burada görüyoruz ki insanlığa zerre önem vermeyip çıkarları uğruna insanların bozuk para gibi harcanabileceğini görüyoruz. Klasik bir casusluk filmini değil, tam bir akıl oyunu olarak kurgulanmış. Durağan bir temposu olmasına rağmen oldukça sürükleyici ve başarılı olmuş. Gizem ve gerilim havası çok güzel harmanlanmış. Aksiyon filmde yok denebilecek kadar az. İnsan hayatının nasıl pamuk ipliğine bağlı olduğu güzel yansıtılmış. Jennifer lawrence,Joel Edgerton,Matthias Schoenaerts, Charlotte Rampling, Mary-Louise Parker,Ciarán Hinds,Joely Richardson,Jeremy Irons,Thekla Reuten  filmin kadrosunda yer alıyor.

Nate Nash’ın o merhamet ve insansı duygusallığı her insanda olması gereken bir özellik. Her an sonuçlanacak, olaylar bitecek derken film sürekli ters köşe yapıyor. Final kısmında ters köşe yapmayı başaran film üstüne bir ters köşe daha yaparak zirveye çıkıyor.  Neredeyse 2 buçuk saate yakın süresi olmasına rağmen asla sıkmıyor. Akıl oyunları, ters köşe sahneleri, etkileyici duygusallığı ile normal bir aksiyondan ziyade değişik ve başarılı bir casusluk filmi olmuş. 

 

Yorumlar