Kral Arthur: Kılıç Efsanesi | King Arthur: Legend of the Sword 2017 (Günün Tavsiye Filmi) (Film Eleştirisi)



NOT:  Yazımda SPOİLER YOKTUR!!! Gönül rahatlığı ile okuyabilirsiniz!

Kral Arthur efsanesini bir de Guy Ritchie’nin gözünden izleyin. Guy Ritchie harika bir iş çıkarmış ve izlediğim en iyi Kral Arthur efsanesini anlatan filmlerden bir tanesi olduğunu net bir şekilde söyleyebilirim.  Bildiğimiz Hikâyeyi sıkmadan eğlenceli bir şekilde kendine has o güzel tarzıyla çok güzel anlatmış.

 Her zaman olduğu gibi yine eğlenceli karakterlere lakapları koymuş. Fantastik öğeleri güzel işlemiş. David Beckham Cameo’su çok hoştu. Özellikle kendine has kamera ve sahne geçişlerini bu filmde de iyi kullanmış. Bir nevi kendi imzası da diyebiliriz. Filmde ters köşe yapmaya çalıştığı kısımlarda başarılı olmuş. Charlie Hunnam, Astrid Bergès-Frisbey, Jude Law, Djimon Hounsou, Eric Bana, Aidan Gillen, Annabelle Wallis gibi başarılı isimleri de filmin kadrosuna yer alıyor.  Filmin müzikleri de güzeldi. Bilindik Hikâyeyi çok güzel kurgulamış aksiyon dozu güzel, eğlenceli, akışı ve bağlamaları başarılı, görselliği ise enfesti. Büyücüler, fantastik yaratıklar, savaşlar, taht kavgaları, ihanetler o dönem çok güzel işlenmiş.

 Filmi izlerken kılıcın saplanması ve çıkartılma sahnelerinde Cüneyt Arkının Battal Gazi filmi aklınıza ister istemez geliyor. Orta çağ dönem filmlerini sevenlerin, usta yönetmen Guy Ritchie sevenlerin kaçırmak istemeyeceği bir yapım. Eğlenceli bir aksiyon izlemek istiyorsanız bire bir ilacınız bu film.


 

Yorumlar