Home Team 2022 (Günün Tavsiye Filmi) (Film Eleştirisi)



Gerçek hikayeden uyarlanan bu film de New Orleans Saints baş antrenörü Sean Payton'ın, Saints Bountygate skandalındaki rolü nedeniyle tüm 2012 sezonu için koçluğunun askıya alındığı olay sonrasındaki hikayesi konu ediliyor. Temyize başvurup kararı beklediği sırada koç Sean Payton (Kevin James) arası bozuk olduğu 6. Sınıf futbol takımında oynayan oğlunun yanına gider. Oğlunun takımı maç kazanmayı bırakın sayı bile alamıyordur. Bu duruma el atan koç takımda görev yapmaya başlar.

NOT:  Yazımda SPOİLER YOKTUR!!! Gönül rahatlığı ile okuyabilirsiniz!

 Kevin James, Taylor Lautner, Rob Schneider, Jackie Sandler, Gary Valentine gibi Adam Sandler gediklileri bu filmde yer alıyor.  Rob scheneider’i görmek gerçekten çok eğlenceliydi. Karakteri aslında eğlenceden ziyade kalbe dokunuyordu. Film gerçek bir hikayeden uyarlamanın yanı sıra, insana ders verecek nitelikte. Eğlence, komik, azim, duygusallık  hepsi bir arada. Özellikle Komedi dozu çok güzel ayarlanmış. Harlan (Manny Magnus)’ın hoşlandığı kız için arkadaşlarının çaba göstermesi çok güzeldi. Koçun kazanmaktan önce eğlenin mantığını,  çok güzel gösterilmiş. Hayatta her şey kazanmak değildir, bir insanın kalbini kazanmak, mutlu etmek, eğlenmek daha önemlidir. Aslında takımın koça değil, koçun bu çocuk takımına ihtiyacı olduğu güzel anlatılmış. Çocukların birbirleri arasındaki bağ çok  güçlüydü. Troy Lambert (Taylor Lautner)'ın çocuklar için geri planda kalmayı tercih etmesi ise çok olgun bir davranıştı.

İnsanın içini ısıtacak, kalbinize dokunacak, dersler verecek, başarılı bir film. Her şey kazanmak değildir ve kazanmaktan daha önemli şeyler vardır. 


Yorumlar