Aquaman | 2018 (Film Eleştirisi)

 



NOT: 28 ARALIK 2018 TARİHLİ YAZIMDIR ve SPOILER YOKTUR!!!

Hani amaçsız bir şekilde saçmalayan çocuklara ''amacın ne senin'' deriz ya bizde amacın ne senin DC diyoruz? 2014 yılında DC Sinematik Evreni açıklandığında Batman ve Superman'in aynı filmde olacağını öğrenmek, Adalet Birliği (Justige League) ekibini sinemada görecek olmak bizi heyecanlandırmıştı. Ellerinde Aquaman gibi bir karakter vardı su içinde ve su dışında özellikleri olan, Atlantis uygarlığı da yanında cabası. Zack Snyder ‘in Adalet Birliği  filmini değiştirdikleri senaryosunu görünce hayal kırıklıklarımız bir hayli fazlaydı.

DC'yi MCU (Marvel Sinematik Evreni)‘dan ayıran en önemli özelliği karanlık tonlarının olup, karanlık bir evren olmasıydı. Çoğu sevenin DC‘yi daha çok sevmesine vesile bu karanlık tonlarıdır. Adelet Birliği (Justige League) filmde beyaz perdede tanıştığımız Aquaman özellikle su sahnelerinin az oluşu ve tam detaylı anlatılmaması bizleri üzmüştü. Solo filminde ise detaylı bir Aquaman geçmişi ve Atlantis uyarlığını gördük. Aklımızdaki soru işaretleri gitti. Su sahnelerini bol bol görmemiz 3D teknolojisiyle birleşince muazzam bir görsellik keyfi yaşadık. Fakat filmin bazı eksileri de vardı. Öncelikle karmaşıktı izleyince daha iyi anlayacaksınız iç içe girmiş bir film karşımızdaydı. DC sinematik evreninden bağımsız gibiydi yani MCU gibi evreni etkileyen bir şeyler göremedik. 
Kısır döngü içinde bildiğimiz senaryo vardı. Beklentilerinizi yüksek tutmadan ailecek izleyebileceğiniz. Çerezlik olarak nitelendireceğimiz Aquaman süper kahramanların moda olduğu son yıllarda, su altı savaşlarıyla sizi sinemada bekliyor.


Yorumlar