7 Dilek | Wish Upon 2017 (Film Eleştirisi)



NOT:  Yazımda SPOİLER YOKTUR!!! Gönül rahatlığı ile okuyabilirsiniz!

Annabelle (2014) filminin yönetmeni John R. Leonetti'den hiçte olmayacak bir gerilim. Geçmişte annesinin intihar etmesinden sonra zor hayat geçiren Clare Shannon (Joey King),  babasının çöpçülük yapmasından dolayı okulda alay konusu olduğu için bu durumdan utanır. Hayatı zaten zor olan Clare bir gün babası çöpte bulduğu kutuyu hediye eder. Zaman geçtikçe kutunun gizemini keşfeden Clare 7 dilek hakkı olduğunu fark eder. Fakat işler hiçte umulduğu gibi değildir. Bu dileklerin bedeli ise çok ağırdır. İşler sarpa sardığında düzeltmek için neler feda edilebilir? Ya da gerçekten istediğimiz şeylerin olması gerçek mutluluğa ve huzura mı götürür?

Korkudan ziyade gerilim ve gizem dozu daha yoğun olup o türde ilerliyor. Filmin başı ve ilerleyişi ağır tempoda olsa da sonradan hikaye akışı ile toparlıyor kendisini. Bazı sahnelerde şoke olmadık değil. Şaşırma yapmaya çalışmışlar kısmen başarılı olmuş. Annesinin intihar sebebini öğreniyoruz. Tamda normal bir sona bitecekken finalinde tokat yemiş etkisi yaşıyoruz. Filmin sonunda After credits sahnesi koyarak devamının gelebileceği mesajı verilmiş.

Ne yaparsak yapalım kaderimiz asla değişmez mi? İstenilen her şeye sahip olmak aslında huzur ve mutluluğu getirmez, bunu net anladığımız sıkmadan kendisini izlettiren, fena olmayan kısmen başarılı bir gerilim film.     


 

Yorumlar