2022 Yılında Sabırsızlık ve Heyecanla Beklediğimiz Vizyona Girecek En iyi Filmler


2021 senesi kimi iyi kimi hüsran yapımlar oldu. Umarım 2022 senesinde çok iyi yapımlar izleriz. 2022 senesi içinde bizleri bekleyen en  iyi filmleri sizler için listesini hazırladım. Lafı fazla uzatmadan listemize geçelim hazır mısınız?

The Northman 2022 IMDB 

Ünlü yönetmen Robert Eggers'tan The Northman, bir Viking prensinin öldürülen babası için adalet aramak için ne kadar ileri gideceğini araştıran destansı bir intikam gerilim filmi.



Sandra Bullock, Brad Pitt, Daniel Radcliffe ve Channing Tatum gibi yıldızların yer aldığı film. Kapak modeliyle kitap turuna çıkan münzevi bir aşk romanı yazarı, her ikisini de acımasız bir orman macerasına sokan bir adam kaçırma girişiminde kendini kaptırma hikayesini anlatıyor.



MCU 28. filmi olarak karşımıza çıkacak yapımda  Çoklu evrenler gösterilecek.



1978 yılında vizyona filmin 2022 Reboot versiyonu. 
Hercule Poirot, Nil'de tatildeyken genç bir varis cinayetini araştırmak zorundadır.



Ne yaptığını bilmeyen DC'nin  yeni batman filmi bakalım DC sinematik evreni ile bağlantısı olacak mı? olursa nasıl olacak?



Büyücülük Dünyası (Wizarding World) yani Harry Potter Evreni  filmlerinden Fantastik Canavarlar serinin 3. filmi bakalım nasıl olacak. 



Sevilen oyun Uncharted'tan uyarlanan Hikaye, Hollanda'nın daha genç bir Drake olarak oynadığı ve bize Sully ile nasıl tanıştığına ve arkadaş olmaya başladığına dair ayrıntıları gösteren oyunların bir prequel'idir.



Benim en çok beklediğim filmlerden bir tanesi.
Biyokimyacı Michael Morbius, nadir görülen bir kan hastalığını iyileştirmeye çalışır, ancak istemeden kendine bir çeşit vampirizm bulaştırır. Sony kendi Spider-Man evrenini oluşturmak için adımlarını attı. Fakat kafaları karıştıran Fragmanda MCU evreninde gördüğümüz  Adrian Toomes / Vulture (Michael Keaton)  olmasıydı. Açıkçası fragman  baya heyecanlandırdı. Bakalım Sony ve MCU Spider Man karakterini ortak kullanmaları sonrası bu karakterleri de ortak mı kullanıp MCU evrenine mi dahil edecek göreceğiz



MCU (Marvel Sinematik Evreni) 29. filmi. Thor'un ise 4. solo filmi.


Avatar 2 2022 IMDB

2016 dan beri ha geldi ha çıkacak bu sene oldu dediğimiz film bakalım bu sene çıkacak mı? yoksa  yine ertelenecek mi?
Jake Sully, Pandora gezegeninde kurulan yeni ailesiyle birlikte yaşıyor. Tanıdık bir tehdit daha önce başlamış olanı bitirmek için geri döndüğünde, Jake gezegenlerini korumak için Neytiri ve Na'vi ırkının ordusuyla birlikte çalışmak zorundadır.



2015 de başlayan serinin 3. filmi Chris Pratt ve Bryce Dallas Howard yine başrollerde.



Sevilen filmin yıllar sonra gelen devam filmi. Tom Cruise, Jennifer Connelly, Miles Teller, Val Kilmer, Jon Hamm, Ed Harris ve Jean Louisa Kelly kadroda yer alıyor. 



DC'nin bir başka filmi. Bütün DC filmlerini birbirine bağlayacakları, paralel evrenleri işlenecekler.



İlgi çeken  fragmanıyla beklenen filmler arasında. ''Moonfall'da, gizemli bir güç, Ay'ı Dünya çevresindeki yörüngesinden fırlatır ve onu bildiğimiz yaşamla çarpışma rotasına fırlatır. Çarpışmadan sadece haftalar önce ve dünya yok olmanın eşiğindeyken, NASA yöneticisi ve eski astronot Jo Fowler, hepimizi kurtarmanın anahtarına sahip olduğuna ikna oldu - ancak geçmişinden yalnızca bir astronot, Brian Harper ve bir komplo teorisyeni KC Houseman ona inanıyor. . Bu beklenmedik kahramanlar, sevdikleri herkesi geride bırakarak, uzaya imkansız bir son hendek görevi yükleyecekler, sadece Ay'ımızın düşündüğümüz gibi olmadığını öğrenecekler.''


Guy Ritchie'nin kendisine has Aksiyon Komedi filmi. Genellikle filmlerin de yer verdiği  kankası Jason Statham'da kadroda yer alıyor. 



Hızlı hareket eden bir mermi trenindeki beş suikastçı, görevlerinin ortak bir yanı olduğunu keşfeder. Sandra Bullock, Brad Pitt, Aaron Taylor-Johnson, Hiroyuki Sanada, Michael Shannon gibi isimler mevcut.



MCU (Marvel Sinematik Evreni) 30 filmi. Chadwick Boseman vefatından sonra bakalım  film nasıl olacak?



Ethan Hunt (Tom Cruise) kaldığı yerden devem ediyor. Bence serinin en iyi filmi olan Görevimiz Tehlike 6 Yansımalar(Mission: Impossible - Fallout 2018) filmini en iyi yapanlardan bir tanesi  Henry Cavill'in olmasıydı. 7. filmin kadrosuna eklenen böyle yeni bir yıldız yok MCU filmlerinde gördüğümüz. Hayley Atwell ve Pom Klementieff  kadrodalar. Eğer Tom Cruise  filmin çıtasını Henry Cavil gibi yükseltecek birilerini katmadıysa sanırım 7. film, 6. film olan Yansımaların gölgesinde kalabilir.



Shazam! (2019) filminin spin-off filmi Dwayne Johnson başrolde.



Aksiyon filmlerinin sevilen yönetmeni Michael Bay'in yeni filmi.



2019 yılının çok beğenilen filmin devam yapımı. Daniel Craig yine başrolde.



Aquaman (2018) filminin 2. filmi



Captain America Civil War (2016) Avengers Infinity War (2018) Avengers End Game (2019) filmlerinin yönetmeni Anthony Russo ve Joe Russo biraderlerin yeni aksiyon filmi. Chris Evans, Ryan Gosling, Ana de Armas, Jessica Henwick filmde yer alacak yıldız isimler.



Oyuncak Hikayesi (Toy Story) animasyon serisinin sevilen karakteri Buzz Lightyear'ın hikayesi ve sonsuza ve ötesine uzanan maceraları.



Film ilgi çeksin diye isim aldatması değilse serinin son filmi
''Michael Myers ve Laurie Strode'un destanı, serinin bu son bölümünde tüyler ürpertici bir doruğa ulaşıyor.''


Nope 2022 IMDB

Kapan (Get Out 2017) ve Biz (Us 2019) filmlerinin yönetmeni Jordan Peele'den aynı tatda yeni filmi.



Sevilen oyun Mario'nun filmi. 



Kevin James başrolde. ''New Orleans Saints baş antrenörü Sean Payton'ın oğlunun 6. sınıf futbol takımına koçluk yapmasıyla ilgili hikaye, Payton, Saints' Bountygate skandalındaki rolü nedeniyle tüm 2012 sezonu için askıya alındığında.''



Sevilen animasyon filminin Minyonlar ile Gru'nun ilk hikayelerini anlatıyor.



Çok beğenilen aksiyon filminin devamı.



Umarım  Zincirsiz Django (2012) filmini yönettiği gibi bu yapımı da Quentin Tarantino yönetir.''Zincirsiz Django (2012) olaylarından birkaç yıl sonra, Django ünlü Zorro Don Diego de la Vega ile tanışır ve yerel yerli halkı kölelikten kurtarma görevinde onun koruması olmayı kabul eder.''



''İki adam şimdiye kadar bulunan en büyük altın külçesini keşfettiklerinde, onu kazmanın bir yolunu bulmaları gerekir.''



Opossum kardeşler Crash ve Eddie 'nin maceraları.



 Florence Pugh'ın Psikolojik bir gerilim filmi.



11 yıl sonra devamı gelen sevilen film. '' Çizmeli Kedi, macera tutkusunun canını yaktığını keşfeder: Dokuz hayatından sekizini yakmıştır. Puss, efsanevi Son Dilek'i bulmak ve dokuz canını geri kazanmak için destansı bir yolculuğa çıkar.''



Beğenilen korku serisi Ruhlar Bölgesinin 4. filmi.



Monica Bellucci, Liam Neeson, Guy Pearce gibi yıldızların yer aldığı film.
''Kiralık bir suikastçı, tehlikeli bir suç örgütü için bir işi tamamlamayı reddettikten sonra hedef haline geldiğini öğrenir. 2003 Belçika filmi 'The Memory of a Killer' yeniden çevrimi.''



''Töton Düzeni ve Kutsal Roma İmparatorluğu'nun ordularını yenen on beşinci yüzyıl Çek ikonu ve savaş ağası Jan Zizka'nın hikayesi.''



Evdeki Düşman (Orphan 2009) filminin öncesini anlatacak yapım.

Yorumlar