Otostopçu | The Hitcher 1986 (Günün Tavsiye Filmi) (Film Eleştirisi)



Film severlerin ortak görüşü eski filmlerin tadının bir başka güzel olduğudur. O gerçeklik, o samimiyet, görsel Efektsiz daha keyifli daha insanı etkileyen yapımlar. Yok ben eski film izlemem diye burun kıvıranlardan olmayın! Burun kıvıranlar neler kaçırdığını bilse hep eski filmleri izler. Elbette görsel Efektleri güzel olan zamane filmlerinin de iyi olanları var ama Nostalji filmler bir başka.  Benim film Mantalitem de ‘’izlenmemiş her film yeni filmdir’’ Mottosu vardır. 1986 yılında çok beğenilen yapımlar arasına giren Otostopçu (The Hitcher 1986) IMDB (Internet Movie Database) sitesinde 46.085 kişinin 10 üzerinden 7.2 puan verdiği şahane bir gerilim filmi. Sean Bean’ın 2007 de Vizyona giren Otostopçu (The Hitcher 2007) 1986 yılındaki filmin Reboot Versiyonudur.

NOT:  Yazımda SPOİLER YOKTUR!!! Gönül rahatlığı ile okuyabilirsiniz!

 Filmin oyuncu kadrosunda Rutger Hauer, C. Thomas Howell,  Jennifer Jason Leigh ve Jeffrey DeMunn gibi kalburüstü isimler yer alıyor.  Jim Halsey (C. Thomas Howell) adlı genç araba teslimatı için yolda giderken hem uyuya kalmamak hem de yardım etmek maksadıyla arabaya Otostop çeken John Ryder’ı (Rutger Hauer) arabasına alır. Birden bire bu durum Jim Halsey’in kâbusu haline dönüşür. Ölüm kalım mücadelesi başlamıştır. Filmin gerilimi çok güzel olmasının yanı sıra gizem havasını da iyi işlemişler. Hem izlerken geriliyorsunuz hem de o gizem unsurları sizde meraklar uyandırıyor. Sıkmayan temposu çok güzel, Aksiyon sahneleri ise güzeldi. Özellikle John Ryder’ın Motivasyonu başarılıydı. Karakterde Halloween filmlerindeki Michael Myers havası vardı biraz. John Ryder’ın Jim Halsey üzerindeki akıl oyunları şahaneydi. Filmin mekânları iyi seçilmiş ve kurguları başarılıydı. Filmde özellikle birkaç sahne var ki hem güzel ters köşe yapılmış hem izleyenler de şok etkisi yaratıyor. Filmi izlerken bir çırpıda nasıl bittiğini anlamıyorsunuz bu da filmin sizi içine güzel bir şekilde çektiğinin yansıntısı.

Jennifer Jason Leigh (The Hateful Eight 2015, Good Time 2017, The Machinist 2004, The Jacket 2005) Nash karakterini güzel yansıtmış. C. Thomas Howell ise oynadığı Jim Halsey karakterinin çaresizliğini iyi gösteriyor.  Filmin Birkaç yerinde bağlama yapamayıp sonunda yavan bıraksa da. Genel olarak izlenebilecek güzel bir gerilim filmi.  Bu filmi izleyip beğenirseniz Sena Bean’ın oynadığı 2007 Reboot Versiyonuna da göz atmayı unutmayın.


 

Yorumlar

  1. Eski iyidir Gökhan bey.bu tarz önerilerin devamini bekliyoruz.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder