Ölümcül Labirent | Escape Room 2019 (Film Eleştirisi)


   Küp (Cube 1997) ve Sınav (Exam 2007) filmlerini hatırlayanlar olacaktır. Çoğumuzun beğenisini kazanan bu yapımların bazı sahneleri hafızalarımıza kazınmıştır. Çoğu film severin ortak görüşü, eskisi gibi kaliteli yapımların çıkmadığı düşüncesinde. Maalesef film sektörü aynı konuları tekrar ediyor ya da Reboot filmlerle karşımıza çıkıyor. Kısır döngü içinde dönüyor diyebiliriz. Bu durumda son yıllarda kaliteli yapımlar bulmak çok zorlaştı. Zaten süper kahraman modası aldı başını gidiyor. Sinematik evren olarak başaran Marvel başaramayan DC var. 

NOT:  Yazımda SPOİLER YOKTUR!!! Gönül rahatlığı ile okuyabilirsiniz!

   6 farklı birbirini tanımayan insan, kendilerine gelen gizemli siyah kutular vesilesiyle bir oyun odası daveti alırlar. Oyunu kazana 10 bin dolar ödül vardır. Ödüllü olması ister istemez para her şeyin kapısını açar algısıyla insanları bu odaya çekmiştir. Başlarda basit bir oyun odası gibi gözükürken, işler birden sarpa sarmaya başlar ve artık oyun gibi gözüken bu bina, hayatta kalma mücadelesine dönüşür. Filmin artılarına gelince karakterleri kısa bir süreyle tanıtıp sıkmadan konuya giriyor. Aksiyon ve Gizem çok güzel harmanlanmış bu da seyirciyi filmin içine çekiyor. Her karakterde bir gizem bir soru işaretleri bırakmaları igüzeldi. Başlarda kimsenin umursamadığı, ''bitse de 10 bin dolarımızı alalım'' diye baktıkları yer artık hayatta kalmaları mücadelesine dönmüştür.

  Hayatta kalmak için kendilerine verilen ip uçlarını kısa sürede çözmek ve başka odaya geçmek kolay olmayacaktır. Yaşamak İçin Öldür (The Condemned 2007), Testere serisi (Saw), Sınav (Exam 2007), Turnuva (The Tournament 2009), Küp serisi (Cube) filmlerini harmanlamışlar diyebiliriz. İnsan psikolojisinin zorda kaldığındaki yansımaları iyi işlenmiş. Tabi ki bazı şeyleri ön görebilirken bazı yerlerde ters köşe yapmayı başarmışlar. Ve filmin sonundaki ince illuminati mesajı gözümüzden kaçmadı. Filmi izledikten sonra izleyiciye şu sorunun yanıtı bırakmışlar film devam mı edecek? yoksa burada sonlandı mı?

Yorumlar