Mutlaka İzlenmesi Gereken En iyi 3 James Gandolfini Filmi

 



   Soprano Ailesi (The Sopranos TV Series 1999–2007) dizisindeki oyunculuğu ile hayran bırakan ve gönüllerde taht kuran James Gandolfini 2013 yılında sevenlerini üzerek, hayata gözlerini yummuştu. Oyunculuğu çok iyi olmasına rağmen hak ettiği ilgiyi göremedi. Birçok filmde rol alıp oynamasına rağmen, özellikle 3 filmdeki oyunculuğu ve o filmlerdeki kilit rol üstlenmesinden dolayı, unutulmaz filmleri arasına adını yazdırdı. Hem James Gandolfini’yi tekrar hatırlamak hem de o güzel 3 filme göz atmak isteyenler ya da tekrardan izlemek isteyenler buyurun o halde listemize geçelim;




James Gandolfini’nin ölmeden önceki son filmi olan Kirli Para (The Drop 2014), kadrosunda James Gandolfini’nin yanı sıra Tom Hardy ve Noomi Rapace gibi yıldızları bulunduruyor. İzleyenleri ters köşe yapmaya çalışan bir film. Satranç filmleri gibi sizi düşünmeye iten ve izlerken düşündüren bir yapım. Ağır bir temposu olmasına rağmen, parçaları birleştirip dikkatli izlediğinizde keyif alacağınızı düşünüyorum



Ön yargının kötülüğünü iyi anlatan, içinizi ısıtacak, sizi zaman zaman eğlendirecek, yer yer duygulandıracak, bazı diyalog ve sözleri ile etkileyecek enfes bir film. James Gandolfini muazzam bir oyunculuk çıkartmış. Herkesin doğrusu ve yanlışının göreceli olduğu çok güzel anlatılıyor. Tam mutluluğu bulduğunuzu sanıyorken alt üst eden olaylar. Güzel dersler çıkartılacak komedi, drama ve romantizim harmanlaması.






James Gandolfini’nin Soprano Ailesi dizisinden sonraki en iyi performansı, muazzam bir oyunculuk sergilemiş, oynadığı karakteri çok iyi yansıtmış. Robert Redford, Mark Ruffalo gibi yıldızlarıda kadrosuna barındırıyor. İnsanların nasıl geldiği mevki makamda kendisini üstün gören ve onu nasıl kendine göre kullandığı harika işlenmiş. General Irwin (Robert Redford)  ile aralarında geçen diyalogları ve akıl oyunları süperdi. İnsanların kenetlenip, azim ve inançla birleştiğinde zalimlere karşı güç kullanmadan, nasıl ders vereceği şahane gösterilmiş.

BONUS 


Baba (The Godfather 1972) filmi tadına fevkalade bir dizi. İzlemeyenlerin mutlaka izlemesini tavsiye ederim. Şahane bir mafya dizisi.








Yorumlar