Leyla ile Mecnun 2.Sezon EXXEN (1. Bölüm Analizi) (Günün Tavsiye Dizisi) (Dizi Eleştirisi)

Leyla and Mecnun (TV Series 2011–) - IMDb

Çok sevilen 3 sezon devam eden dizi,malum sebeplerden ötürü 2013 de 3. Sezonu sonunda yarım kalmıştı. Çok sevilen diziyi hayranları, her durumda devamının gelmesini istiyordu. Tıpkı Zack Snyder's Justice League için hayranlarının baskısının sonuç vermesi gibi. Tam 8 yıl sonra Leyla ile Mecnun’un EXXEN’de devamının geleceğinin müjdesini aldık. 4. Sezonu olsa da EXXEN’in tanımı ile EXXEN 1. Sezon olarak 3 Eylül 2021 da sevenleriyle buluştu. İlk sezona ufak değinecek olursak ilk 4-5 bölüm yılların geçmesinden ötürü oyuncuların rollerinden uzak kaldığını ama ilerleyen bölümlerde tekrardan o karakterlerini yakalayıp yansıttıklarını gördük. Oyuncular arasındaki sorunlar yüzünden Erdal Bakkal olarak bildiğimiz Cengiz Bozkurt ve Mecnunun babasını oynayan Ahmet Mümtaz Taylan’ın, Bende Özledim dizisi setinde yaşamış olduğu sorun ve konuşmamalarından dolayı dizide yan yana göremedik bu kötüydü. Üstüne üstlük Ahmet Mümtaz Taylanın EXXEN 1. Sezon çekimleri sırasında yine sorunlar çıkartması, diğer oyuncuların Ahmet Mümtaz Taylanı istememesi ama tam kadro yeniden sloganından dolayı yolların ayrılamaması haberlerini okumak bizim için kötüydü. Benimsediğimiz ve özümsediğimiz karakterlerin bu durumu diziye ister istemez olumsuz yansıyor. Bize Sürpriz yapıp 31.Aralıkta 2. Sezonuyla hediye gibi gel 2. Sezonun 1. Bölümüne.

NOT:  Yazımın bundan sonraki kısmı SPOİLER içerir!!! Dizinin 1. Bölümü izlemeyenlerin yazının devamından uzak durmalarını öneririm!!!

Taksici göndermeleri çok iyidi. Nikah memuru sahneleri güldürdü. Mahallelinin ve çevresinin Mecnuna çocuk baskısı yapması eğlenceli ve bir o kadar gerçek hayata göndermeydi. Mecnun’un(Ali Atay) tıpkı 2. Sezondaki Şirin ve Sedef arasında kalması gibi yine ikilemde kalması, inat uğruna bireyler yapmasını yine gördük. Eski Leyla Mecnun sezonlarındaki o tadı o komedi aldım. 2 gereksiz sahne vardı 1.si Mecnun Kubilay ile olan çiçek muhabbeti 2. Hastanede uzatılmış çocuk diyalogları. Eskisi gibi Az sakallı dedeyi (Engin Günay) çok göremiyoruz, cameo gibi gözüküyor 1 2 dakika. Aksakallı dede(Köksal Engür) bu bölümde yoktu. 3. Sezon sonundaki Eylül nerede? EXXEN 1. Sezondaki Yavuz (Osman Sonant) nasıl zengin oldu? Bunların cevapları da kaldı.  Erdal bakkal yine komedi ve eğlence yükü sırtlıyor insanın aklına geldikçe takı takma sahnesi güldürüyor. Doktorların her bölümden çıkması güzeldi. Mecnun hadi Leyla evlendi sen neden evleniyorsun? Hem de inat uğruna ve Semayı üzüyorsun. Ne hakkın var buna? Sanırım İskender’in rolü iyice azaltılıp bu bölümde olduğu gibi bundan sonra çok kısa gözükecek. Bölümün süreleri sanki kısa gibi 60-70 dakika olsa ve gözükmeyen oyuncuların süreleri uzatılsa daha iyi olabilirdi. Her sezon Leyla karakterini oynayan oyuncuyu değiştirmelerine alışmıştık ama bu sezon değiştirmemişler. Dizinin sonundaki yalan şarkısına vokal yapılması çok güzeldi. Genel olarak güzel bir bölümdü diyebiliriz.

 

Yorumlar