Gri Kurt | The Grey 2011 (Günün Tavsiye Filmi) (Film Eleştirisi)

 



Amansız bir mücadeleye hazır mısınız? Nerede olduğunuz belli olmayan, kar fırtınasının içinde, bir dağın ortasına düşseydiniz ne yapardınız? Olumsuzluklar üstüne olumsuzluklar. Dondurucu soğuk, yaralılar ve üstüne yetmiyormuş gibi birde kendi bölgesinde sizi tehdit gören vahşi kurt sürüsü. Ya hiçbir tecrübeniz yoksa bu konuda? Hayatta kalmak için neler yapabilirsiniz? 

NOT:  Yazımda SPOİLER YOKTUR!!! Gönül rahatlığı ile okuyabilirsiniz!

   Petrol arama şirketinde keskin nişancılık görevi yapan Ottway (Liam Neeson), şirketin  görevli  personeli Diaz (Frank Grillo), ve diğer çalışanlar uçakla görev yerinden ayrılırken. yolculuk sırasında şiddetli fırtınanın etkisiyle kaza yapıp  yere çakılırlar. Kaza sonucunda ölü ve yaralıların olması, kazanın şoku derken artık amansız bir hayatta kalma mücadelesi başlar. Kar fırtınasının ortasında yaralı ekip arkadaşları, soğuk, yiyecek sıkıntısının üstüne birde bölgede kendilerini tehdit olarak gören kurt sürüsü ile mücadele başlar. Ottoway işinin gereği kurtların neler yapıp neler yapamayabileceğini çok iyi bilir ve ekibi yönlendirip kendilerini bir şekilde bu mücadelenin içinden sağ salim kurtarmaya çalışır. Fakat işler hiç de öyle değildir. Kurtlar sabırla bekleyerek ekibi gözetip en zayıf halkasından başlayarak, ekibi tek tek avlamaya niyetlidir. Ottoway zaman zaman bizi duygusal  bir yolculuğa çıkarıyor ve ölen karısını düşlerinde bize anlatıyor. Filmin Bazı sahneleri çok iyi di özellikle ilk kurt sürüsünün göz dağı vermek için karanlığın içinden tek tek gözlerinin çıkması, Ottoway'ın ekibi büyük bir risk alarak  uçurumdan aşağı indirmeye çalışması ve verilen fedakarlıklar.

   Film bize bir ders niyetliğinde  bazı güzel bilgiler ve pratikler veriyor. Gerilim dozu zaman zaman iyi seviyeye çıkıyor. Fakat filmde nasıl desem bir yavanlık bir eksiklik vardı. Belki de Liam Neeson dan dolayı beklentileri yüksek tutuğumuz için olabilir? Bunu izleyince karar verebilirsiniz. Umutsuzluk, gerilim ve çaresizlik bence fena olmayan  sevebileceğiniz bir film. Şu dip notu da bırakıp sizlere veda ediyorum. Film bittikten sonra  sakın bitti sanmayın tıpkı MCU (Marvel Sinematik Evreni) gibi yazılar bittikten sonra post credits sahnesi var!!! Filmin sonuna siz karar vereceksiniz nasıl bittiğine. Bence bu gizem bile filmi izlemek için yeterli bir sebep.

Yorumlar