Bumblebee | 2018 (Film Eleştirisi)

 



NOT: 28 ARALIK 2018 TARİHLİ YAZIMDIR.

Transformers serisi sevenlerin merakla beklediği Bumblebee geçtiğimiz Cuma günü ülkemizde vizyona girdi. İlk Beş filmin aksine devam niteliğinde değil de Deseptikonların ve Otobotların dünyaya nasıl geldiğini, bunların kendi gezegeninde nasıl savaş içinde oldukları anlatan bir hikaye ile yola başladı.

Daha önceki filmlerde sürekli Deseptikonların ve Otobotların savaşını dünyaya yansıyan tarafını izlemiştik. Hep bahsedilen o isyanı, robotlar gezegeni ve savaşı pek görememiştik. Bumblebee her ne kadar günümüz modasında para kazanmak için, çok tutulan serilerin karakterlerine solo film çekilmek için yapılsa da kafamızdaki bazı soru işaretlerini gidermesi açısından güzel beklentilerimiz vardı. Man of Steel (2013) filmi nasıldı? ilk başta gezegenin nasıl yok olduğu ve isyanları detaylı güzel bir biçimde işlemiş, sonra sıkmadan bölüm bölüm Superman'i işlemişti. Bumblebee filminde ne yazık ki bu hikaye anlatmını göremedik. Deseptikonların ve Otobotların savaşını, neden isyanın çıktığını daha detaylı gösterebilirlerdi. Oldu bitti ye getirmişler! Bu eksiydi. Bumblebee nasıl konuşma yeteneğini kaybettiğini, dünyaya neden Deseptikonların ve Otobotların geldiğini, bu savaşın neden dünyaya taşındığı gibi sorularımıza cevaplar bulduk. Daha önceki Transformers filmleri gibi uzun değil sürenin tadında bırakılması artılardandı. Eğlenceli komik anları izleyenlere güzel anlar yaşatsa da bir yavanlık söz konusuydu. ,Tabi ki klişe; giriş, gelişme sonuç, duygusal anlar, yaşanan olaylar. Kimin günü kurtaracağı, kimin kötü, kimin iyi olduğu filmin ilk 5 dakikasında zaten anlıyorsunuz. Solo filmi olması açısından aksiyonu fazla yoktu. Görsel efekt konusunda ise yine oldukça başarılıydı. Filmin en eğlenceli karakteri Memo'ydu bunu filmi izlediğinizde daha iyi anlayacaksınız.

Sonuç olarak beklentilerinizi yüksek tutmadan izleyebileceğiniz. Zaman zaman eğlenceli anlar yaşayacağınız, Optimus Prime ‘yi kısmen göreceğiniz. Bumbleebee filmi siz Transformers sevenleri sinemada bekliyor.


Yorumlar