Aylak Vampirler | What We Do in the Shadows 2014 (Günün Tavsiye Filmi) (Film Eleştirisi)



NOT:  Yazımda SPOİLER YOKTUR!!! Gönül rahatlığı ile okuyabilirsiniz!

Son yılların popüler yönetmeni Taika Waititi’nin ilk filmi Aylak Vampirler (What We Do in the Shadows 2014). Absürt komedi türünde olan yapım, vampirlere farklı bir bakış açısıyla yaklaşan, eğlendirip güldüren bazen de düşündüren güzel bir film. Jemaine Clement ve Taika Waititi filmde ortak yönetmenlik yapmış olmalarının yanı sıra, başrollerinde de kendileri oynuyor.

Vampirler belgesel ekibine onlara dokunmayacakları sözünü verip, kendi hayatlarının belgesel çekimini yapmalarına izin vermiştir. Vampir olmalarının yanı sıra, sıradan yaşamın yönleriyle de mücadele ediyorlardır. Evdeki iş paylaşımları, gece kulüplerine gitmek, sosyalleşmek eğlenmek vs vs. Karakterlerin hem geçmişi hem de yeni hayata ayak uydurmalarını anlatmaları ve göstermeleri güzeldi. Kurt adamlarla laf dalaşına girmeleri baya güzel olmuş. Sonsuza kadar yaşamanın acı yanlarının olacağını güzel göstermişler. Filmin sonundaki post credits sahnesi komikti. Güldüren sahnelerinin yanı sıra, bazı yerlerinde ‘’ne gerek vardı?’’ dediğimiz kısımları yok değildi. Petyr (Ben Fransham) ve Stu (Stu Rutherford) karakterleri çok eğlenceliydi. Vladislav ( Jemaine Clement), Viago (Taika Waititi), Deacon (Jonny Brugh) ve Nick (Cori Gonzalez Macuer) ekibinin sakarlıkları, şapşallıkları, diyalogları ve geçmişte başlarına gelen olaylar güzel işlenmiş.

 Vampirlere değişik yaklaşımıyla eğlenceli ve farklı bir film olmuş. Eğlenmek istiyorsanız ve bu filmi sevdiyseniz Taika Waititi'nin diğer yönettiği Vahşiler Firarda (Hunt for the Wilderpeople 2016), Tavşan Jojo (Jojo Rabbit 2019) ve Thor: Ragnarok (2017) filmlerine göz atabilirsiniz.


 

Yorumlar