Wonder Woman 1984 (Film Eleştirisi)

 

 

    İlk Filmin gereğinden  fazla şişirilmesinin gazı ile  devam  filmini bekleyen hayranlarını hiç ummadığı bir şekilde affallatan Wonder Woman 1984!!! Nasıl mı afallattı sohbetimize başlayalım o halde.

   DCU (DC Sinematik Evreni)  öncelikle amacın nedir?  Bir amacınız varmı? Zack Snyder önderliğin de Çelik Adam (Man of Steel 2013)  filmi ile aslında çok güzel bir başlangıç yapmışlardı. MCU (Marvel Sinematik Evreni) başarısından sonra neden  DCU evreni başarılı olmasın dı ki? Elinde öyle güzel karakterler ve  animasyon filmleri  referanslar vardı karşımızda. Batman, Superman, Wonder Woman, Flash, Green Lantern gibi… Özellikle  MCU evreninde olmayan  karanlık tonları ve  savaş sahnelerindeki detaylı  büyük yıkımları izleyenlerin beğenisini kazanmıştı. Çoğu film sever  DCU’nin karanlık tonlarının hastasıydı. Çelik Adamdan sonra gelen DCU 02  nolu filmi Batman v Superman: Adaletin Şafağı (Batman v Superman: Dawn of Justice  2016) aslında karanlık tonları, hikaye anlatmı, sinematik evrene katkısı ve işleyişi bakımından güzel bir giriş yapmış olsada 03 Nolu  Gerçek Kötüler (Suicide Squad  2016) filminin kötü olması. Daha öncede belirttiğim gibi  haketmediği halde 04 Nolu Wonder Woman 2017  filminin olumlu anlamda şişirilmesi. Kafalar da soru işareti bırakıyordu. Fakat nolduysa  Zack Snyder’in  kızının intihar etmesi ile projeden çekilmesi ve yapımcı şirket Warner Bros.’un  aşırı derecede mudahale etmesinden sonra  yıllardır beklenen Adalet Birliği  (Justice League 2017) filminin  Joss Whedon’ ın içine etmesinden sonra  DCU resmen  dağılmıştı. Zack Snyder çıkıp bu benim bu benim filmim değil  herşey değiştirilmiş demesinden sonra. Hayranlarının kampanyalar başlatıp hatta uçaklar tutup kuyuklarına yazdırdıkları  Zack Snyder's Justice League isteruk gibi çılgınca  isteklerinden sonra Warner Bros. En sonunda dayanamadı ve HBO Max’ de yayınlanacak   Zack Snyder's Justice League 2021 her bir bölüm 1 saat uzunluğun da 4 bölümlük Zack Snyder’in filminin geleceğini duyurdu hatta ek çekimler bile yapılacak. Bu aslında güzel bir haber fakat  DCU ne yapacagını bilmiyor. Shazam! 2019 filminin başarısından sonra DCU’den bağımsız solo filmler de karar kılacak gibi gözüküyordu.  Zack Snyder's Justice League 2021 başarılı olursa sanırım eski planları MCU gibi  bağımlı bir evren halinde devam edecek gibi duruyor.Fakat DCU’nin bu kararsız ve anlamsızlığı hem MCU’nin gerisinde kalıyor hemde filmler  tutarsız oluyor. Bir iyi film  Bir kötü film. Ellerinde  Henry Cavill gibi şahane bir  Superman varken.  Neden hala Man of Steel 2  gelmiyor anlamış değiliz. Gelelim Wonder Woman 1984 filmine…

                    NOT:  Yazımda SPOİLER YOKTUR!!! Gönül rahatlığı ile okuyabilirsiniz.

         Aslında yazacak çok fazla şey yok nasıl mı? Az önce sizlere  DCU’nin  tutarsızlığından bahsetmiştim. İlk filmi bile o kadar iyi değilken 2. filminin gelecek olması  ve özellikle fragmanlar da gösterilen Aksiyon sahneleri ile  heyecan dozu tavan yaptırılması ile açıkcası bende iyi bir film bekliyordum. Ne yazık ki film tam bir hayal kırıklığı mesela komedi katacağız diye bazı sahneleri gereksizdi. Aksiyon sahneleri fragmanlardan öteye gidemedi. İlk bir saat zaten ağır giden bir temposu vardı. Evet bazı sahneler uzatılmayıp daha kısa tutulup  Aksiyon ve Heyecan daha fazla verilebilirmiydi? Evet yapılabilirdi. Filmin vermek istediği bazı mesajlar güzeldi.  İlk film de bizlere veda eden  Steve Trevor (Chris Pine) nasıl geri döndüğünü merak ediyorduk  ve bunu güzel bağlamışlar açıkcası bu konuda bütün  film severleri ters köşe yapmaları güzeldi. Duygusal sahneleri hoştu  vermek istediği mesajı iyi vermiş . Fakat birşeyler eksikti. Bunu izlediğiniz de net bir şekilde göreceksiniz. Filmin  süprizlerinden bir tanesi ise  Lynda Carter’ı görmekti. DCU’ya  filmin bir katkısı yoktu ve anlamsızdı. Solo film olarak ise  vasattı. 25 Aralık 2020 de Hem sinemalar da hemde HBO Max’da gösterime sunulan WW84 şu anlık  60.599 kişinin IMDB  ortama puanı filme 5,8 buda bazı seyleri özetliyor. MCU’nun her zaman ahım sahım filmleri olmasa da kendi evreni içerisinde ilerleyen ve standartını bozmaması ve bağlantılı olması zaten MCU filmlerini başarılı kılıyor. WW84’ün Fragmanlardaki beklentilerimin  hiçbirini karşılayaması beni üzdü açıkcası. Game of Thrones dizisinden tanıdığımız  Oberyn Martell  karakteri ile sevdiğimiz Pedro Pascal filmde Maxwell Lord karakterini iyi oynamış. Gal Gadot  ise Wonder Woman karakterinin zaten hakkını veriyor. Fakat bunlar filmi kurtarmaya yetmiyor.

 Yüksek beklentileri bir kenara bırakarak filmin sonların da vermek istediği anlamlı mesaj için bu film kıtlığın da  bence WW84’e göz atmanız kötü bir fikir olmaya bilir.


Yorumlar