2021 Yılında Sabırsızlık ve Heyecanla Beklediğimiz Vizyona Girecek En iyi Filmler

 

 
Yeni yıl  yeni umutlar 2020 senesin de bir sürü ertelenen yapım olmuştu. Hem ertelenen yapımlar hemde yenileri ile 2021 senesi içinde bizleri bekleyen en  iyi filmleri sizler için listesini hazırladım. Lafı fazla uzatmadan listemize geçelim hazır mısınız? 

 
Daniel Craig'in Bond filmlerine veda edeceği 25. Bond filmi  Rami Malek, Christoph Waltz,  Ralph Fiennes, Ana de Armas, Léa Seydoux  gibi yıldızlar dolu kadrosu ve  aksiyon dolu fragmanları ile Bond severlerini oldukça heyecanlandırdı. Skyfall ve Spectre filmlerinin  efsane şarkısı gibi bu filmin de  şarkısı Billie Eilish - No Time To Die şarkısıda hoşuna gideceği aşikar.
 
 
1984 yapımı Çöl Gezegeni  yani Dune filmi son yılların popüler hamlesi olan Reboot  ederek  filmi yeniden çekip  vizyona sokacak. İlk fragman açıkcası merak uyandırdı. Film  kadrosu ise  şampiyonlar ligi gibi Javier Bardem, Stellan Skarsgård, Dave Bautista, Josh Brolin, Oscar Isaac, Jason Momoa, Rebecca Ferguson, Zendaya bakalım  1984  yılındaki halinden daha iyi olabilecek mi  izleyip göreceğiz.
 
 
MCU( Marvel Sinematik Evreni) 4.faz başlangıcı 24. filmi. Hikayenin Civil War ile Infinity War arası geçme  olasılığı yüksek.  2021 senesinde planlanan 4 MCU filmi var Black Widow'da bunlardan bir tanesi. 
 
Hızlı Öfkeli 5 Rio Soygunu (Fast Five 2011) filminden sonra çıtayı yükselten ve onun sonrasında Hızlı ve Öfkeli 6 7 8 ve Spin-off filmi Hızlı ve Öfkeli Hobbs & Shaw filmleri ile gişede  hiçde fena sayılmayacak başarı elde ettiler. Hali ile bu başarı devam filmlerini ve Spin-off projelerini doğurdu. 9. Filmi de Hobbs ( Dwayne Johnson) ve Shaw ( Jason Statham)  görmeyecek olmamız bizi üzmüş olsada sevdiğimiz  serinin devam filmi görmek hayranları için iyi olacak.
 

MCU' evreninin 25. filmi olacak olan yapım Çin'li bir karakterin odağında aslında  gişelerde rekorlar kran MARVEL yani Disneyin Çin pazarından büyük gelir elde etmek için yaptığı hamle diyebiliriz. Asıl soru şu MCU evrenine ne katacak? Bakalım izleyip göreeğiz.
 

 Dünyada yaşayan, tarihini ve medeniyetlerini şekillendiren ölümsüz varlıkların ırkı Ebedilerin destanını anlatacak yapım. MCU evrenini daha genişleteceği ve farklı kapılar açaçağı belli. Film kadrosu ise oldukça muazzam. Angelina Jolie, Gemma Chan, Salma Hayek, Richard Madden, Kit Harington, Kumail Nanjiani , Barry Keoghan gibi isimler yer alıyor.
 
 
Henüz resmi poster ve fragman gelmemesine rağmen haberler oldukça fazla ve kafa karıştırıcı. Açıkcası benim en çok beklediğim film. Özellikle MCU 23 Spider-Man Far From Home 2019  çok başarılıydı. Quentin Beck / Mysterio ( Jake Gyllenhaal)  harika bir iş çıkarttı. 2 After Credits sahnesi ise çıtayı iyice yükseltti. MCU zaten Tony Stark (Robert Downey Jr.) sonrası  evrenin merkezine Peter Parker( Tom Holland) yerleştirip böyle şekillendirmek istiyor. Resmi açıklamaların yanı sıra bazı söylentilerde var. Öncelikle Doctor Strange(Benedict Cumberbatch) filmde olacak, bu  hemen akıllara  Doktor Strange Deliligin Çoklu Evreninde  (Doctor Strange in the Multiverse of Madness 2022) filmi ile baglantılı olacağını getiriyor. Ayrıca daha önce MCUdan bağımız çekilen Spider-Man filmlerinde olan Max Dillon / Electro (Jamie Foxx) ve Otto Octavius / Doctor Octopus (Alfred Molina) karakterler resmi olarak duyruldu. Ayrıca Morbius fragmanın da Örümek Adam Eve Dönüş 2017 filmin de olan Adrian Toomes / Vulture (Michael Keaton)  karakterini görmemiz kafaları karıştırdı.Ciddi söylentiler de var Spider Verse gelecek diye!!! Tobey Maguire ve Andrew Garfield filmde olacak gibi  bazı teyitsiz haber ve söylentiler var. Tabi bunu Doctor Strange'nin olmasına bağlıyorlar. Çünkü MCU paralel evrenlere giriş yapmıştı hatırlarsanız. Sinister Six olma ihtimali ise oldukça  kuvvetli.  Ayrıca Venom ( Tom Hardy) gözükebilir dedikoduları var. Bakalım neler göreceğiz?  neler olacak? Bizlere güzel bir film geleceği ise bence kesin.
 
 
Ethan Hunt (Tom Cruise) kaldığı yerden devem ediyor. Bence serinin en iyi filmi olan Görevimiz Tehlike 6 Yansımalar(Mission: Impossible - Fallout 2018) filmini en iyi yapanlardan bir tanesi  Henry Cavill'in olmasıydı. 7. filmin kadrosuna eklenen böyle yeni bir yıldız yok MCU filmlerinde gördüğümüz. Hayley Atwell ve Pom Klementieff  kadrodalar. Eğer Tom Cruise  filmin çıtasını Henry Cavil gibi yükseltecek birilerini katmadıysa sanırım 7. film, 6. film olan Yansımaların gölgesinde kalabilir.
 
 
Eski kadro (Sigourney Weaver, Bill Murray)  ve yeni eklenenler (Paul Rudd) ile bakalım nasıl bir film çıkacak ortaya?
 
 
İlk filmin  başarısının ardından devam filminin gelmesi geçikmedi. İlk  filminde sadece 100 kelime kullanılıp böyle başarılı bir iş çıkarılması ise  takdir edilmesi gerek. İlk filmde Emily Blunt  oyunculuğu çok güzeldi gerçek hayattaki eşi John Krasinski ile oynaması  güzel bir detaylı. Umarım para için çekilip devam filmini berbat etmezler.  
 
 
Küçük bir nehir teknesinin bir grup yolcuyu tehlikeli hayvanlar ve sürüngenlerle dolu ama doğaüstü bir unsurla dolu bir ormanda götürdüğü Disneyland'ın tema parkı gezisine dayanıyor. Emily Blunt, Dwayne Johnson ve Edgar Ramirez gibi yıldız isimler başrolü paylaşıyor.  Ayrıca fragmanına baktığımız da Journey ve Jumanji filmleri havasında geçtiğini söyleyebiliriz.
 

 
 
Biyokimyacı Michael Morbius, nadir görülen bir kan hastalığını iyileştirmeye çalışır, ancak istemeden kendine bir çeşit vampirizm bulaştırır.
Sony kendi Spider-Man evrenini oluşturmak için adımlarını attı. Fakat kafaları karıştıran Fragmanda MCU evreninde gördüğümüz  Adrian Toomes / Vulture (Michael Keaton)  olmasıydı. Açıkcası fragman  baya heyecanlandırdı. Bakalım Sony ve MCU Spider Man karakterini ortak kullanmaları sonrası bu karakterleride ortak mı kullanıp MCU evrenine mi dahil edecek göreceğiz
 
 
2018 yılında vizyona giren Tom Hardy'nin başrol oynadığı Venom devam filmi ile geliyor üstüne üstlük Woody Harrelson, Carnage olarak filmde yer alacak. 

 
DC malum WW84 fiyaskosundan sonra  bakalım nasıl bir iş çıkartacak. Yönetmenliğine Galaksinin Koruyucuları yönetmeni James Gunn getirdikleri ve 2016 yılındaki filmi reboot edeceklerini biliyoruz. Margot Robbie,Sylvester Stallone, Joel Kinnaman, Idris Elba, John Cena, Sean Gunn, Mikaela Hoover, Alice Braga, Taika Waititi, Viola Davis, gibi  yıldızlar film de yer alacak. 
 
 
Çılgın Hırsız (Despicable Me) serisini bilmeyenimiz yoktur. Çok sevip çok eğlenmiştik. 2015 yılında Spin-off filmi Minyonlar vizyona girmişti. İlk filmin sonların da Gru'nun cocuklugunu görmüştük. Şimdi ise Gru ve Minyonlar birleşiyor. Eğlenceli bir film bizleri bekliyor.
 

Aynı isimli oyundan uyarlama filmde. Kaşif Francis Drake’in soyundan gelen hazine avcısı Nathan Drake’in maceralarının anlatıldığı filmin oyuncu kadrosunda Tom Holland, Mark Wahlberg, Antonio Banderas gibi isimler yer alıyor. Yeni bir İndiana Jones havası yakalayacakmıyız göreceğiz.

 
Korku Seansı  tıpkı MCU gibi kendi korku evrenini yarattı The Conjuring 1-2, Anabelle 1-2-3, The Nun, The Curse of La Llorona. ( Daha detaylı başka bir konuda Korku Seansı evreni hakkında sıralamaları ve filmleri hakkında yazı yazacağım) Özellikle Ruhlar Bölgesi filmin başarısından sonra (Insidious)  başarılı bir korku  evreni yaptılar. 1.ve 2. filmi gibi  bizi ürperteceğinden kuşkumuz yok.
 
 
Denzel Washington, Rami Malek, Jared Leto, Natalie Morales, Sofia Vassilieva gibi yıldız isimleri kadrosunda barından yapım. seri katili yakalamaya çalışan 2 polisin hikayesine odaklı.  Güzel bir gerilim bizleri bekliyor.
 
 
Evlerine giren hırsızlara karşı koymaması ailesi ve çevresinde hayal kırıklığı yaratan Hutch'ın olaylar sonrası gelien hayatını konu alıyor. Afişindede gördüğmüz gibi  senaristiğini John Wick filminin senaristleri yapıyor.
 
 
Eğlence Tufanı kaldığı yerden devam ediyor. İlk film kadar bakalım başarılı olacak mı?  

 
Animasyon filmlerinin devamları özellikle  o çizgisini bozmuyor. Croodların ilk filmi eğlenceli ve komikti. Devam filminin fragmanıda ilk film gibi eğlenceli olacağının sinyallerini verdi.


Deadpool filminden tanığımız ve bir anda bu film sayesinde kariyeri çıkışa geçen Ryan Reynolds'ın baş rolünü oynadığı Fantastik Aksiyon Komedi filmi. Fragmanından gördüğümüz kadarı ile  Adam Sandler'in  Pixels 2015 tarzında bir film bizlerle olacak.


Sinematik Monsterverse'deki destansı bir sonraki bölüm, sinema tarihinin en büyük ikonlarından ikisini - korkutucu Godzilla ve güçlü Kong - insanlığın dengede tuttuğu bir karşı karşıya getiriyor. Muazzam bir savaş bizleri bekliyor.  Tıpkı MCU gibi kendi evrenine sahip. Godzilla 2014, Kong: Skull Island 2017 ve Godzilla 2 King of the Monsters 2019 filmleri izlemediyseniz mutlaka izleyin.

Templeton kardeşler yetişkin oldular ve birbirlerinden uzaklaştılar, ancak son teknoloji bir yaklaşıma sahip yeni bir patron bebek onları tekrar bir araya getirmek ve yeni bir aile şirketine ilham vermek üzere. Anlaşılan devam filmi de ilk film gibi eğlenceli olacak.


Neo (Keanu Reeves) ve Trinity (Carrie-Anne Moss) geri dönüyor. Açıkcası ilk film muazzamdı. Fakat serinin 2. ve 3. filmi beklentileri karşılayamadı nedeni ise çıtayı baya yükseltmişti ilk film. Eğer yine büyük beklentiler içinde olursak bence beğenmeyiz fakat tadını cıkarırsak bekentileri yüksek tutmadan o zaman izleyenlerin hoşuna gidebilir. 


Popüler video oyununa dayanan uzun metrajlı film.


Efsane filmin yıllar sonra devam geliyor. Pete Mitchell, Donanmanın en iyi havacılarından biri olarak otuz yılı aşkın bir süredir hizmet verdikten sonra ait olduğu yerde, cesur bir test pilotu olarak sınırları zorluyor ve onu yere serecek rütbedeki ilerlemeden kaçıyor.


2017 yılında vizyona giren Doğu Ekspresinde Cinayet filminin devam filmi yıldızlar dolu kadrosu ile geliyor. Gal Gadot, Kenneth Branagh, Armie Hammer  gibi yıldız isimler mevcut.

,

Sevilen seri King's man'ın  ilk hikayesini anlatacak yapım. 20. yüzyılın ilk yıllarında, Kingsman ajansı, milyonları yok etmek için bir savaş planlayan bir kabala karşı durmak için kuruldu.


Michael Myers ve Laurie Strode'un hikayesi, Cadılar Bayramı serisinin bir sonraki heyecan verici bölümünde devam ediyor

NOT: YENİ FİLMLER AÇIKLANIP HABERLERİ GELDİĞİNDE LİSTEYE EKLENECEKTİR. LİSTE SÜREKLİ GÜNCELENECEKTİR.

















 











 
 
 

 
 


 



Yorumlar