Casusum | My Spy 2020 (Film Eleştirisi)


   Dave Bautista deyince aklımıza ilk gelen MCU (Marvel Sinematik Evreni)  evrenindeki Galaksinin  Koruyucuları  (Guardians of the Galaxy)  filmindeki  Drax  rolü  ile  aşinayız.  Drax’ın o şapşal ve patavatsız karakteri ister istemez hafızalarımız da yer etti. Ayrıca  Drax’ın Avengers Infinity War (2018)  filmindeki ‘’ Geber  ölüm battaniyesi’’  sözleri  kulaklarımız da hala  komedi tınısı ile yankılanıyor. Dave Bautista  Amerikan güreşlerinden tıpkı  Dwayne Johnson gibi  sinema dünyasına   yatay geçiş yapmıştır.   Spectre (2015), Bıçak Sırtı 2049 (Blade Runner 2017), Riddick (2013), Hotel Artemis (2018) ve MCU  gibi kalburüstü  filmler de oynamıştır.

   My Spy  filmine gelince. Klasik bir  konusu ve  gidişata sahip olsa da. İnanılmaz derece de   ben  çok eğlendim ve   bazı sahneler de  güldüm.  Filimin  konusu  Aksiyon – Komedi – Aile kategorisinde olmasına rağmen.Beklentinin  aksine aksiyon azdı.Yapımın içindeki o  aile  havası kendisine güzelce çekmeyi başarıyor. Başarısız bir ajanın,  gözetmenlik yaptığı sürgün görevinde başına gelen komik olaylara odaklı My Spy, küçük bir kız cocuğunun babasını kaybetmesi ve çevresin de dışlanmasından duyduğu üzüntüden dolayı  hiç ummadığı bir çıkış yolu bulur. Eline geçen koz ile ajanları tehdit ederek istediğini yaptırmaya başlar. Elbette bu yaşanan durum komediye de   davetiye çıkartıyor. JJ ( Dave Bautista) ve Sophie  (Chloe Coleman) baba kız  seviyesindeki  ilişkileri çok güzeldi. Hangover üçlemesinden bildiğimiz Mr. Chow yani  Ken Jeong'ı filmde görmek tebessüm ettirdi.Özellikle  Dave Bautista’nın  Drax rolündeki  o şapşal  hallerini ve  ne yapacağını bilmeyen donuk surat hallerini  gördük  bu filme iyi  oturmuş.  JJ kendini  dışarıya kapatmış olması,  küçük kızın  ise babasını kaybetmiş olması  ve gelişen komik olaylar bu ikilinin baba - kız gibi  güçlü bir bağlarının olmasını  sağlıyor. Dediğim gibi  filmin aksiyonu az , eğlencesi  güzel aile bağları ve duygusallığı çoktu. JJ ve Sophie’nin Wolverine’ye patlama sahnelerin de gönderme yapması oldukça güzeldi. Ayrıca Sophie’nin JJ’e içine kapanıklığını duvarlarını yıkmaya çalışmaları ve  JJ’in de Sophie’ya ajanlık öğretmesi hoştu. Gelelim  kötü yanlarına aksiyonu ve konusu  klişeydi. Ayrıca IMDB bile Aile  filmi yazmasına rağmen. Filmde yine LGTB yi koymuşlar yani eşcinselliği. Filmde gay  karakterlerin olması  ve  Sophie ‘nin  lezbiyen arkadaşınla gözetmenlik yapıyorsun dediği  sahneler vardı. Yani  Aile filmlerin de bile  artık bu karakterleri koyuyorlar. Bu eşcinsellik  belasını insanlarda iyice normalleştirmeye çalışıyorlar. Uyanık olalalım, bu filmleri  çoluk cocuk izliyor amaç zaten onların  bilinçlerine bunları kodlamak ve normalleştirmek.Bu Tehlikelerin farkına varalım artık ona göre bilinçlenelim ve önlemlerimizi alalaım.

     Sonuç olarak  filmdeki eş cinsel karakterleri bir tarafa atarsak ki keşke koymasalardı  güzel olurdu..Çerezlik, güzel, bazı aile bağları mesajlarının verildiği, eğlenmek için  beklentileri  çok  yüksek tutulmadan  izlenebilecek   fena olmayan bir film.

Yorumlar