Project Power 2020 (Film Eleştirisi)


Dünyanın başına musallat olan ve hayatlarımız da çok şeyi değiştiren  CORONA virüsü, her şey gibi sinema sektörünü de  etkiledi. Salgından dolayı salonlar kapatılırken filmler ise ertelendi. Bazı salonlar dünya genelinde ülkemizde dahil yavaş  yavaş açılmasına rağmen, çoğu salonda eski filmleri gösteriliyor.. Dahi yönetmen Christopher Nolan  (Yıldızlararası | Interstellar 2014, Prestij 2006, Başlangıç | Inception 2010, Kara Şövalye Üçlemesi | The Dark Knight Trilogy 2005-2008-2012, Uykusuz | Insomnia 2002, Dunkirk 2017) ısrarla pandemiye rağmen Tenet filmini vizyona sokmak istiyor. Ülkemizde dahil  dünya genelin de 26 Ağustos da vizyona girecek. 225 milyon dolar ile en büyük bütçeli Nolan yapımı olan Tenet filmi için, gişede zarar edebiliriz diye acaba hiç mi endişe etmiyorlar? Salgından  dolayı zarar edebilirler. Tenet filminin ısrarla gösterime sokmaya çalışmalarının  Altından bir çapanoğlu çıkacak gibi duruyor. Yoksa  hiçbir şekilde fragmanlarda ipucunun verilmediği benim  tahmin ettiğim yapay zekayı  insanlara lanse etmek için olabilir mi bu acele ? Göreceğiz bakalım zaman neleri gösterecek.

Gelelim 14 Ağustosda prömiyer yapan Project Power filmine. Sinemalar kapalı olduğundan ötürü insanlar  digital platformlara daha çok  yöneldi  Her ne kadar dizi ağırlıklı yapımlarına daha çok önem verselerde  karşımıza çıkan yeni film bizi heyecanlandırdı. Project Power‘ın oyuncu kadrosunu gördüğümüzde baya umutlanmıştık. Jamie Foxx ( Zincirsiz |  Django Unchained 2012, Ray 2004, Tetikçinin Gecesi | Collateral 2004, Adalet Peşinde 2009) Joseph Gordon-Levitt ( Tetikçiler | Looper 2012, Snowden 2016, Acil Teslimat | Premium Rush 2012, Başlangıç | Inception 2010), Rodrigo Santoro ( 300 Spartalı 2006,  Maden | 33 2015, Ben-Hur 2016) ve  Dominique Fishback ( Sessiz Kalma | The Hate U Give 2018) gibi yıldızları aynı film kadrosu mükemmeldi. Fragmanı incelediğimiz de  beklentilerimizi yükseltmiştik. Bu kadar güzel malzemeler varken,  yemek nasıl olmuş derseniz. Eh işte!!!

Digital platfrom  filmi için  iyi bir bütçe, iyi bir ekip oluşturulmuş. Görsel efektler iyidi. Konusu Limit Yok (Limitless 2011) filmini anımsattı.  Bir hap…  Kullanan insana 5 dakika  süper güçler veriyor. Ama ne olacağı belli değil, insanın içindeki iyiyi veya kötüyü çıkartıyor ortalığa. Yani %50 50 durumu söz konusu. Aslında bu sokaklara salınmış bir deney. Hükümetleri yıkıp istedikleri  gibi at koşturacakları  süper askerler filmde bunu açıkca analtıyorlar, izlediğinizde daha net olacaksınız. Amerikanın sağlık sisteminin ne kadar pahalı olduğunu  gözler önüne seriyor. ‘’ABD bizden çok iyi ya  orada  yaşarım’’ diyen arkadaşlar burada  2 tane evinizi satsanız orada  yine tedavi olamazsınız öyle pahalı sağlık sistemler var. Filmde bunu gözler önüne sermeleri güzeldi. Klasik bir konuya sahipti. Deney yapılan asker, baba kız duygusallıkları  kimsesiz bir kızın hasta annesi için yanlış yollara sapması ve kurumların içine sızmış  piyonlar. Daha değişik ve güzel bir film bekliyordum açıkcası.Çok daha iyi bir film yapılabilirmiydi? evet yapılabilirdi. Çünkü ellerinde muazzam bir oyuncu kadrosu ve konusu vardı.

Sonuç olarak beklentilerimizin altında kaldı. Açıkcası Jamie Foxx ve  Joseph Gordon-Levitt  oyuncu kadrosunda olmasaydı  ilgimi çeken bir yapım olmazdı, belki de izlemezdim. Limit Yok (Limitless 2011) esintileri hissettiren,  görsek efekleri ise Bright 2017 filmlerini anımsattırsan bu yapım. Film kıtlığı yaşanılan bu günler de   aksiyon ve bilim kurgu sevenler için  büyük beklenti içine girilmeden, çerezlik niyetinde izlenebilir.  
 

Yorumlar